Radio dva i Žera na Islandu

2
Radiosarajevo.ba
Radio dva i Žera na Islandu

Muzički i književno-poetski projekat Radio dva, Jasmina Vesnića i Damira Ovčine nastavlja objavljivati singlove za prvi album Kad sam bio hodža.

"Tražeći malo mogućnosti na nekom komadu zemlje za svoje dane s ove strane vječnosti, nemali su naši sad negdje zagledani u druge krajolike. U tuđim jezicima. U svačijem svakodnevnom preplitanju slika svijeta i traženja sebe davne riječi su ko pojašnjenja. Ko da nam je naš neko olakšao bauljanje. Pukim riječima. A taj možda nekad negdje nepoznat zagledan u svoje vidio i naše.

U novoj pjesmi Radio dva s aluzijom na engleskog glumca raščuvenog sa svojih replika prepletene su slike ovdašnjeg i dalekog uklopljene u konačnici u muziku Jasmina Vesnića i tekst Damira Ovčine. S izvedbom slavnog pjevača slavne sarajevske grupe, Dražena Žerića Žere. Naš tren vječnosti." - kažu iz benda Radio dva.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/bhmeteo-objavio-prognozu-procitajte-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-za-prvomajske-praznike/542918?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije