Helem Nejse i Marko Louis novim singlom "Biraj riječi" šalju snažnu poruku

Radiosarajevo.ba
Helem Nejse i Marko Louis novim singlom "Biraj riječi" šalju snažnu poruku
Youtube/Screenshot / Helem Nejse i Marko Louis

Članovi benda Helem Nejse i Marko Louis novim singlom "Biraj riječi" kojim pozivaju na borbu protiv govora mržnje ozvaničili su početak istoimene kampanje.

Ta kampanja razvijena je kao dio projekta Dijalog za budućnost kojeg, s ciljem promocije suživota, tolerancije i različitosti, implementiraju tri organizacije Ujedinjenih nacija (UNICEF, UNDP i UNESCO).

Ovom pjesmom članovi benda Helem Nejse, kao i njihov kolega iz Srbije Marko Louis šalju snažnu i važnu poruku da je u vremenu individualizma potrebno biti društveno odgovoran i angažiran.

Dizajnirana je i interaktivna web stranica www.birajrijeci.ba na kojoj posjetitelji mogu predlagati pozitivne riječi, od kojih će početkom decembra članovi benda Helem Nejse napraviti još jednu pjesmu koja promovira lijepe riječi i dijalog, nasuprot govoru mržnje.

Kako je istaknuto, nositelji projekta, mladi i kreativni ljudi, itekako dobro shvataju da je muzika snažnija i uticajnija od dnevne politike, a muzika je oduvijek bila platforma na kojoj se susreću različitosti, prostor u kojem nema mjesta za predrasude te je u stanju donijeti istinsku promjenu, uticati na ljude i potaknuti ih na pozitivnu akciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije