Marko Louis: Sarajevo ima posebno mjesto u mom srcu, ovdje sam najopušteniji

S. H., D. Ć.
Marko Louis: Sarajevo ima posebno mjesto u mom srcu, ovdje sam najopušteniji
Pjevač Marko Louis oduševio je domaću i svjetsku publiku spojem različitih zvukova i senzibiliteta.

Povodom koncerta koji će se održati u sarajevskom Kriterionu 22. decembra Marko Louis je gostovao u emisiji Rado viđen gost na Radiju Sarajevo.

Početkom godine Louis je gostovao u emisiji našeg radija povodom izdavanja drugog solističkog albuma.

"Stvarno sam prezadovoljan. Između ostalog, i zahvaljujući vama, album je došao do mnogo raje. Otkad je izašao stvarno se mnogo stvari izdešavalo", rekao je Marko Louis navodeći kako su pjesme poput Cveće cafnalo brzo osvojile publiku.

Koncert u sarajevskom Kriterionu se održava u sklopu njegove prve koncertne turneje.

"U Beogradu je bilo neočekivano mnogo ljudi. Brojim trenutke do koncerta u Sarajevu, jer Sarajevo ima posebno mjesto u mom srcu. Najopušteniji sam ovdje i nisam ovdje toliko opterećen", rekao je Louis koji se našalio da je on zapravo 'vokal-patriota' kako su ga nazvali njegovi prijatelji iz sarajevskog hip-hop dvojca Helem nejse s kojima je snimio pjesmu Kabadahija.

"Gostovali su mi na koncertu i svi su pjevali: Ti si moj narod, religija, nacija...", prokomentirao je Louis jedan od najvećih hitova godine snimljenim sa dvojcem Helem nejse.

Sa Helem nejse upoznao ga je njihov kum Marko Šarac iz benda Dubioza kolektiv.

"Odmah smo se nekako zavoleli i jako smo postali bliski. Gostovali su mi i na koncertu u Novom Sadu. Bit će tu još saradnje. A momci su stvarno divni i rekao sam im da samo nastave da rade i inspirišu raju", rekao je Louis u emisiji.

Na koncertu u Kriterionu gostovat će i Helem nejse. Na novim stvarima, pored paralelnih svirki, radi se neprestano.

Marko_Luis_2_RSA.jpg - undefined

Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba

"Već sam krenuo s radom na novom albumu i nadam se da ću prvi singl izbaciti na proljeće. Krajem godine izbacit ćemo live album, a nastavlja se i turneja - idemo u Banju Luku, Podgoricu, Niš, Zagreb...", prokomentirao je Louis.

Novi album obiluje duetima, a Marko je otkrio da nikada do sada nije otkrivao ko će gostovati na njihovim koncertima, ali da su se iz Helem nejsea sami izdali da će biti gosti u Kriterionu.

"I sam ne znam ko će gostovati na koncertu, neki će i meni biti iznenađenje. Ali posebno se radujem koncertu u Sarajevu", rekao nam je Louis.

Za koncert u Kriterionu ostalo je nešto manje od 100 karata koje se mogu kupiti preko portala Kupikartu.ba kao i u caffe baru Opera, a nekoliko karata podijeljeno je i slušaocima Radija Sarajevo.

U emisiji je Marko Louis govorio da je njegov otac, pokojni pjevač Louis, posljednji koncert održao u Sarajevu.

"Priče su ostale u sjećanju nekih naših prijatelja i anegdota odavde kada je gostovao u nekadašnjem jazz klubu Jež", rekao je Louis u emisiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije