Marko Louis: Radim s ljudima s kojima se mogu energetski povezati

Elma Behram
Marko Louis: Radim s ljudima s kojima se mogu energetski povezati
Spoj različitih zvukova i senzibiliteta naći će se na novom albumu pjevača Marka Louisa. Album će biti objavljen u februaru ove godine.

Pada noć je drugi singl koji će se naći na ovom albumu, nedavno je promoviran i potvrđuje najavu kako će se na ovom albumu uglavnom naći dueti s različitim izvođačima. Podsjetimo, ranije je predstavljena i pjesma Doviđenja u saradnji s Vasilom Hadžimanovom.

"Ljudi koji me slušaju i koji su slušali moj prethodni solo album Shine on me znaju da ja volim da miješam različite žanrove, zvukove i kulture. Pjesma Pada noć je crossover između modernog zvuka poput soula, drum'n'bassa, hip-hopa i balkanskog te indijskog zvuka“, izjavio je za Radiosarajevo.ba Marko Louis.

Pjesmu je upotpunio ženski vokal koji pripada indijskoj pjevačici Tanu Saxena iz Mumbaija.

"Pjesma je bila završena, ali mi je falio detalj i tada slučajno na Instagramu naiđem na mladu pjevačicu Tanu Saxena. Oduševio sam se i odmah sam je kontaktirao. Pitao sam za saradnju, ona je pristala i u kratkom vremenu je nastala naša saradnja, odnosno pjesma Pada noć".

Za razliku od prvog albuma na kojem je Marko sve pjesme otpjevao na engleskom, na albumu Beskraj će se naći osam pjesama pretežno na srpskom jeziku. Dvije od njih su i obrade pjesama Markovog pokojnog oca Ljubiše Stojanovića Louisa.

"Svaka pjesma će biti s različitim umjetnicima. Pjesma Pašana će se naći i na mom i na Božinom albumu Pandora koji izlazi u januaru. Sarađivao sam i s Vasilom Hadžimanovom u pjesmi Doviđenja. Dakle svaka pjesma će biti duet. I važno mi je da radim s ljudima s kojima se mogu energetski povezati. Tako je bilo i s Božom, uradili smo Pašanu, a uskoro će se pojaviti još jedna zajednička pjesma."

Ljubav prema muzici

Od kada zna za sebe Marko svira perkusije i bubnjeve, no s 12 godina ulazi u svijet sporta. Profesionalno se počinje baviti košarkom. Zbog svakodnevnih treninga Marko je sve manje imao vremena za muziku.

"Košarku sam trenirao po dva tri puta dnevno, igrao sam profesionalno i u Beogradu i u Njemačkoj. Moja odluka da studiram na fakultetu dramskih umjetnosti za zvuk u Beogradu značila je povratak muzici. U to vrijeme nije bilo govora o pjevanju. Pjevanje mi je bilo tako daleko, ali eto ne moram ja da pjevam kao neko, imam svoj karakter i imao sam odlične ljude, muzičare koji su sa mnom u ovih deset godina gradili moj glas. I one koji su vjerovali da ja to mogu poput moje sestre Maje", ispričao nam je Marko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije