Helem nejse objavio novi album

Radiosarajevo.ba
Helem nejse objavio novi album

Mitsko biće, demon koji čući u svakom Balkancu opjevan je na novom studijskom albumu “Pola čovjek, pola jedan” sarajevske muzičke senzacije Helem nejse.

Nasljednik uspješnog debitantskog albuma “Go u gostima”, objavljenog 2017., donosi četrnaest novih pjesama od kojih su neke već postale veliki hitovi u regiji, od kojih je najveći svakako “Kabadahija”.

Ljubav je njihov neiscrpan izvor inspiracije te su odlučili veliki dio albuma posvetiti upravo toj temi koja slušatelja vodi kroz “uzbudljivo muzičko putovanje”:

“Puno nam je draže pjevati o nekim lakšim temama, zato se pokušavamo koncentrisati na ljubav, no naprosto ne možemo izbjeći sve bizarnosti politike I društvenih pojava s kojima smo svakodnevno okruženi, te smo se osjećali pozvanima na novom albumu iznijeti vlastiti stav te ukazati na mnoštvo neizbježnih nepravdi i nepravilnosti, specifičnih za ovo područje”.

Raznolikost tema obogaćena je zanimljivim muzičkim eksperimentiranjem u kojem je moguće pronaći raznolikost žanrova, od njihovog bazičnog hip hopa, preko trapa i funka, do hitoidnih pop melodija koje koketiraju s elektronskom muzikom:

“Slušatelju sigurno neće biti dosadno izgubiti se u našem balkanskom ludilu, a sigurni smo da će cijela stvar odlično funkcionisati za lude i nezaboravne provode i cašpije na svirkama uživo. Svako će se pronaći barem u
jednoj pjesmi, jer, koliko god želimo pobjeći od Balkana, on nas uvijek sustigne i tvrdoglavo se odražava na naš karakter i način života.”

Album je sniman u Helem nejse studiju, a produkcijsku palicu, zajedno s dečkima iz Helem nejse, preuzeli su etablirani regionalni glazbenici, kantautor Marko Louis, Branko Jakubović iz Dubioze kolektiv i Mak Kulenović. Također, na albumu su svoj pečat ostavili sjajni Mario Ševarac, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Mirza Sijerčić, Vladimir Jovanović i mnogi drugi. Helem nejse su Stihomir Klepić, Čika Gagara i Toshi Domaćin.

Svaka pjesma dostupna je u obliku spota sa stihovima na službenom YouTube kanalu, dostupan je za preslušavanje na servisima Deezer, Spotify, iTunes, Google Play i Amazon. Uskoro će biti i objavljena informacija o dostupnosti fizičkog izdanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije