HBO želi snimati visokobudžetne serije u BiH i regiji

Radiosarajevo.ba
HBO želi snimati visokobudžetne serije u BiH i regiji
HBO Europe pokušat će obnoviti svoju produkciju u centralnoj Evropi kroz širenje HBO Adria divizije. Kompanija je već unajmila Anu Balentović kao izvršnu direktoricu razvoja.

Ona će raditi na prepoznavanju i podržavanju lokalnih talenata i projekata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Balentović će odgovarati direktoru programa HBO Centralne Evrope Johnathanu Youngu i izvršnom producentu HBO Europe Steveu Matthewsu, kako bi HBO pronašao originalne serije u regionu koje bi odgovarale publici na našim prostorima.

To bi trebalo ojačati prepoznatljivost HBO brenda, javlja Screen Daily.

Na prošlogodišnjem Sarajevo film festivalu (SFF), HBO kompanija je navela da planira producirati jednu visoko kvalitetnu TV dramu godišnje u Adria regiji (BiH, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora i Srbija), počevši od 2018. godine.

Također, održano je i takmičenje u projektima za televiziju. Nakon što su primili više od 500 prijava, dva projekta su izabrana u aprilu ove godine. To je projekat Uspjeh od Marjana Alčevskog iz Hrvatske i Otok od Ivana Kneževića iz Srbije.

Oni se dalje razvijaju u HBO-u.

Ana Balentović će, kao predstavnica HBO-a, biti na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, koji počinje sutra, kako bi se upoznala sa filmskom industrijom i talentima iz ovog regiona.

Steve Matthews će također biti na SFF-u.

HBO će osvojiti tržište zapadnog Balkana baš kao što je to uradio na tržištima Poljske, Češke, Mađarske i Rumunije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije