Pozitivna predfestivalska atmosfera u iščekivanju SFF-a

Fena
Pozitivna predfestivalska atmosfera u iščekivanju SFF-a
/ Anadolija
Sarajevo Film Festival ove godine će 23. put obradovati ljubitelje filma izborom filmskih ostvarenja i pratećih sadržaja.

Tako će u osam dana trajanja Festivala i u 18 programa biti prikazano 235 filmova iz 54 zemlje. Svjetske premijere na 23. SFF-u imat će 43, a međunarodnu 23 filma.

A dok se čeka Sarajevo Film Festival i njegov zvanični početak, na ulicama se već može osjetiti festivalska atmosfera. Vrijedni volonteri dijele biltene, ulice se sređuju, Ljetno kino Raiffeisen dobiva svoje novo ruho s novim stolicama, a podignuto je i platno na kojem ćemo ove godine gledati niz uzbudljivih naslova.

Pozorišni trg "Susan Sontag" je renoviran i ponosno će "nositi" crveni tepih i ostale festivalske sadržaje.

Ukratko, gdje god se okrenemo osjeća se pozitivna festivalska atmosfera.

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom Druga strana nade Akija Kaurismäkija projekcijama u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.

Online prodaja ulaznica počela je jučer putem oficijelne web stranice www.sff.ba, a slobodna prodaja počinje 4. augusta u Glavnom Box Officeu koji će i ove godine biti smješten u BKC Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije