HBO već radi na četiri nove Game of Thrones serije

Radiosarajevo.ba
HBO već radi na četiri nove Game of Thrones serije
/ Foto: HBO
Nastojao je HBO čim duže odgađati kraj serije "Igra prijestolja", no kompromis s autorima je postignut lani i bit će to iduće ljeto, skraćenom sezonom od šest epizoda.

No, najpopularnija serija današnjice vrlo će vjerojatno dobiti svog nasljednika — HBO je organizirao scenarističku igru prijestolja gdje će se četverac scenarista boriti za pravo snimanja nove serije. Razvijat će četiri različita prijedloga za, jasno, četiri nove potencijalne serije — a HBO će potom birati kojim će smjerom razvijati franšizu, piše portal Serijala.

Trenutni showrunneri Dan Weiss i David Benioff su zasad etiketirani kao izvršni producenti i nemaju prste u razvoju serija, dok će George R.R. Martin imati određenu ulogu, kao novi izgovor za prokrastinaciju od pisanja romana.

Malo je poznato o samim scenarijima, osim njihovih autora — nepoznato je hoće li to biti nastavci priče, smješteni u prošlost ili spin-offovi sa postojećim likovima. Angažirani scenaristi su Max Borenstein (Kong: Skull Island i Godzilla), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (L.A. Confidential) te Carly Wray (Mad Men, The Leftovers), a nitko od njih dosad nije radio na Igri prijestolja.

Sedma sezona stiže 16. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije