Zvijezda serije Game of Thrones glumit će u novom Star Wars filmu

Radiosarajevo.ba
Zvijezda serije Game of Thrones glumit će u novom Star Wars filmu
PrtScr / Emilia Clarke kao Daenerys
Emilia Clarke, zvijezda serije Game of Thrones, zaputila se u daleku, daleku galaksiju – i tamo će se sresti sa Han Solom i Chewiejem.

StarWars.com na svojoj je stranici, kako su napisali - s uzbuđenjem, objavio da će se franšizi Ratova zvijezda pridružiti i Daenerys U-Oluji-Rođena, kraljica Sedam Kraljevstava i khaleesi Dothrakija.

 

Clarke je dobila ulogu u filmu koji će pratiti priču o mladom Hanu Solu, te se pridružila Aldenu Ehrenreichu i Donaldu Gloveru, koji su odabrani za uloge Hana i Lande Calrissiana.

 

Riječ je o vrlo iščekivanom filmu, čija se radnja dešava prije prve Star Wars trilogije, a režirat će ga Phil Lord i Christopher Miller. Premijera filma se očekuje 2018.

 

Također, ovog nas decembra očekuje novo poglavlje u franšizi - Rogue One: A Star Wars Story. Radnja filma smještena je u vrijeme prije Epizode III, tj. doznat ćemo kako je Leia krenula u pohod po planove za Zvijezdu smrti, a sljedeće godine stiže i Epizoda VIII, nastavak Sile koja se probudila i sage o Rey, Finnu, Poeu, ali i Luke Skywalkeru.

 

Jedva čekamo!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije