Halid Muslimović u velikoj ispovijesti: Znam ko mi je srušio kuću

3
Radiosarajevo.ba
Halid Muslimović u velikoj ispovijesti: Znam ko mi je srušio kuću
Avaz / Halid Muslimović

Poznati bh. pjevač Halid Muslimović progovorio je o temi koja ga muči dugi niz godina, a zbog koje se njegov život dosta promijenio. On se prisjetio ratnih godina i spomenuo da je izgubio kuću.

„Najteže godine su kada čovjek nekog izgubi, ja sam recimo izgubio oca, pa onda i majku prije desetak godina. Godine su teške i ne volim puno da pričam o njima, te ratne godine na teritoriji Jugoslavije, to su mnogo teške godine… Ne meni, nego svima, to je bilo teško“, kazao je Muslimović u emisiji Premijera.

Kazao je da je tih godina bio u vrhu popularnosti.

„Ja sam jedini koji je izgubio kuću i objekat koji je trebalo da otvorim 1992. godine. Neki su i dobro prošli, ako se uopšte može dobro proći u ratu. Izgubio sam svoj put, možda i najbolje godine svog života, jer sam tih godina bio u vrhu popularnosti. Mnogo težak period, period loših ljudi. Meni je kuća srušena pred sam kraj rata. Znam ko mi je srušio kuću, znam i kad, ali nećemo o tome. Cijeli grad zna ko mi je srušio kuću bez ikakvog povoda“, dodaje on.

Voditelj je upitao Halida da li je to neko iz svijeta politike.

„Nije svijet politike. Svijet politike je bio na vrhu, a budale su šarale okolo i oni koji su to izvršavali. Uglavnom, kad sam došao svojoj kući, bila je samo livada, ništa drugo“, prisjetio se Muslimović.

Inače, Halid Muslimović je rođen u Prijedoru, mjestu gdje je stradalo na hiljade ljudi koji su bili žrtve zločina srpskocrnogorskih agresorskih snaga 1992. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije