Gwyneth Paltrow prodaje svijeće koje mirišu kao njena vagina

Radiosarajevo.ba
Gwyneth Paltrow prodaje svijeće koje mirišu kao njena vagina
Foto: EPA-EFE / Gwyneth Paltrow

Glumica Gwyneth Paltrow prodaje svijeću koja miriše kao njena vagina...

Cijena je 75 dolara, ili oko 130 KM, a prodaje je kao proizvod svoje "lifestyle i wellness" kompanije Goop. Ime svijeće, pogađate, glasi "Ovo miriše kao moja vagina”.

Ona tvrdi da je sve počelo kao šala nje i njenog parfumera Douglasa Littlea: "Njih dvoje su radili na mirisu, a ona je kazala 'uhhh...ovo miriše kao vagina", naveli su iz njene kompanije.

Kažu da je miris "zabavan, predivan, seksi i prelijep". Navodno je riječ o mješavini geranijuma, citrusnog bergamota i cedrovine, uz kombinaciju ruže damaska i sjemena kruške s mirisom mošusa".

Goop nije tradicionalni brand; prije dvije godine morali su platiti visoku odštetu zbog "vaginalnih jaja" koja su prodavali i za koje su tvrdili da pomažu regulaciji ženskih hormona i smanjuju menstrualne bolove. 

"Kako se "ispostavilo", stavljanje velikog jajeta, napravljenog od poroznih minerala, u vaše ženske dijelove, nije baš pametan tretman za stanje kao što je endometrioza. Goop je sve to znao, kao što je morao znati da 'cvijetna esencija' ne liječi depresiju, i morali su to objasniti svojim kupcima", objavili su američki mediji, a čelnik Ureda za zaštitu potrošača u Kaliforniji izdao je saopćenje koje glasi:

“Zdravlje i novac stanovnika okruga Santa Clara ne smiju biti ugroženi lažnim reklamama. Budno ćemo štititi potrošače od kompanije koje obećavaju zaštitu zdravlja bez podrške dobre nauke...bilo kakve nauke, zapravo."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije