Gipsy Kings odbili nastupe u Beogradu i Skoplju, žele samo Sarajevo

4
Radiosarajevo.ba
Gipsy Kings odbili nastupe u Beogradu i Skoplju, žele samo Sarajevo
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Gipsy Kings press konferencija

U Sarajevu će boraviti tri dana, a na turneju kreću tek nakon sarajevskog koncerta.

Grammy dobitnici Gipsy Kings po prvi put u ovom sastavu dolaze u Sarajevo, 18. marta 2023. godine, u Olimpijsku dvoranu Zetra.

Legendarni bend iz Francuske će predvodit će jedan od njegovih osnivača, Nicolas Reyes.

"Istina je da ovo nije prvi put da Gipsy Kings dolaze u Sarajevo, ali jeste da je ovo prvi put da dolazi skupina koja jedina može svirati i Royal Albert Hall u Londonu, Greek Theatre u Los Angelesu i Montreux festival. Ima tu još frakcija koje koriste ime Gipsy Kings, ali one nisu ni blizu ovoj oficijelnoj postavi koja je 7 puta skuplja", istakao je na press konferenciji Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Boban Milošeski, Avalon
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba: Boban Milošeski, Avalon

Dodao je i da planira da barem dva puta godišnje Sarajevo bude destinacija koncerata velikih muzičkih imena, te da je ovim demantovao one koji su govorili da poslije koncerta Stinga opet dugo neće biti velikih muzičkih dešavanja u Sarajevu.

Gypsy Kings koncert je bio potvrđen prije drugog datuma Stinga, ali nismo željeli objaviti dok se koncert Stinga ne desi. Pored svih problema, neću odustati od organizacije koncerata u Sarajevu dok me ne najure odavde" - kroz osmijeh dodaje Miloševski, te da mu i dalje ostaje želja da napravi veliki stadionski koncert u Sarajevu sa najvećim svjetskim muzičkim zvjezdama, koji će prikupiti publiku od Ljubljane do Sofije.

Zanimljivo je i to da s obzirom da slijeću u Beograd (nema direktnih letova za Sarajevo iz Marseja), grupi Gipsy Kings je bio ponuđen i beogradski koncert, te uvezivanje i Skoplja sa Sarajevom, u vidu tri koncerta. Kako kaže Miloševski, nisu ni došli do pregovora o novcu, a odgovor je bio "only Sarajevo".

Ulaznice za koncert Gypsy Kingsa po cijenama od 44 KM do 89 KM su dostupne putem web platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim prodajnim mjestima širom Bosne i Hercegovine. Generali pokrovitelji koncerta su Tuborg i Tikveš.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije