Legendarni Gipsy Kings dolaze u Sarajevo

S. H.
Legendarni Gipsy Kings dolaze u Sarajevo
Official web site / Gipsy Kings

Legendarna francuska grupa Gipsy Kings će u februaru naredne godine održati koncert u sarajevskoj Skenderiji, potvrdio je za Radiosarajevo.ba producent Tomislav Kašljević.

Kašljević je potvrdio da će se koncert održati 20. februara, te da će u narednih nekoliko dana karte za ovaj koncert biti puštene u prodaju.

Još uvijek nije poznata cijena karti, ali se pretpostavlja da će se kretati između 30 i 60 KM.

Legendarni Gipsyji će pored Sarajeva nastupiti i 18. februara u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, kao i 21. februara u Sava Centru u Beogradu.

Podsjećamo, Gipsy Kings je sastav koji se sa svojim pop orijentiranim flamenkom sa elementima salse i rumbe uspio približiti publici u cijelom svijetu. Članovi grupe dolaze iz dvije romske porodično bliske muzičke familije Reyes i Baliardo. Svi su rođeni na jugu Francuske gdje su njihovi roditelji došli iz Španije zbog građanskog rata 30-ih godina. Popularnost stječu 1987. trećim albumom "Gipsy Kings" na kome su se nalazili hitovi "Djobi Djoba""Bamboléo" i "Un Amor".

 
Nakon uspjeha u Evropi, Africi i Bliskom istoku, album je 1989. objavljen i u SAD-u gdje je postao jedan od najuspješnijih albuma snimljenih na španskom jeziku. Objavili su 13 studijskih i 2 živa albuma, dobitnici su nagrada Grammy, a od originalne postave u grupi su još Nicolas Reyes i Tonino Baliardo. Nastupaju kao "The Gipsy Kings (featuring Nicolas Reyes and Tonino Baliardo)"

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije