Filmski klasik 'Heat' uskoro će dobiti nastavak, otkriveni novi detalji

0
Radiosarajevo.ba
Filmski klasik 'Heat' uskoro će dobiti nastavak, otkriveni novi detalji
Foto: IMDb / De Niro i Kilmer glumili su u originalnom filmu

Michael Mann je konačno dao neke novosti o filmu Heat 2, rekavši da namjerava da napravi prequel-sequel svog klasičnog kriminalističkog trilera iz 1995. godine kao svoj sljedeći film nakon Ferrarija, režiserovog prvog filma u osam godina.

Legendarni filmski reditelj napisao je priču Heat 2, svoj prvijenac u žanru krimi romana, zajedno sa Meg Gardiner, kao prequel i sequel filma, pričajući priče o njegovim glavnim likovima. Knjiga je izašla u augustu 2022. godine, a Mann je otkrio planove da knjigu prenese na veliko platno.

"Meg Gardiner i ja napisali smo roman Heat 2, koji je izašao baš dok smo snimali Ferrari. Prošao je veoma dobro. Planiram da to sljedeće snimim“, rekao je Mann tokom panela na Deadline-ovom događaju Contenders London tokom vikenda.

Američka ambasada poručila zemljama partnerima koji su izloženi ruskom pritisku: 'NATO vas čuje'

Američka ambasada poručila zemljama partnerima koji su izloženi ruskom pritisku: 'NATO vas čuje'

Christoph Waltz se pridružuje najnovijoj adaptaciji o Frankensteinu

Christoph Waltz se pridružuje najnovijoj adaptaciji o Frankensteinu

Roman osvjetljava događaje koji su se odvijali prije i poslije ovog hit filma, prateći priče detektiva Vincenta Hanne (koga je igrao Al Pacino u originalnom filmu), kao i likova Neila McCauleyja (Robert De Niro), Chrisa Shiherlisa (Val Kilmer) i Natea (Jon Voight), tako da Mann vjerovatno traži mlađe verzije ovih likova.

Deadline je ranije ove godine izvjestio da je Adam Driver, glavna zvijezda filma Ferrari, bio u razgovorima za ulogu mladog Neila McCauleyja u filmskoj adaptaciji Heat 2. Reditelj nije ponudio dalje informacije o potencijalnoj postavi glumaca, iako zvuči kao da bi želio ponovo da sarađuje sa Driverom nakon njihove nedavne saradnje.

Heat se često slavi među filmskim obožavaocima i smatra se jednim od najboljih dijela Michaela Manna. Rad na nastavku filma je, kako se govorilo, "u toku" u julu 2022. godine, iako je Mann upozorio da je to "veoma ambiciozan film". Čini se da je projekat sada postao glavni prioritet za Manna, s obzirom na to da se Ferrari približava datumu izlaska u decembru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije