Fanovi u transu: Snima se nastavak serije Dexter!

0
Radiosarajevo.ba
Fanovi u transu: Snima se nastavak serije Dexter!
Foto: IMDb / Vraća se Dexter

Showtime je jučer uzdrmao svijet TV serija, objavom da se na male ekrane vraća omiljeni serijski-ubica-koji-je-postao-drvosječa, Dexter Morgan i to s Michaelom C. Hallom u glavnoj ulozi!

Nagrađivana serija, podsjetimo, završila je 2013. nakon osam sezona, sa, kako mnogi smatraju, jednim od najgorih finala u historiji TV serija.

No, mnoge će obradovati da će za nove epizode Dextera biti odgovoran showrunner Clyde Phillips, koji je stvorio prve četiri sezone kultne serije, koje se smatraju najboljim.

via GIPHY

"Dexter je tako posebna serija, kako za milione obožavatelja, tako i za Showtime, jer je ova revolucionarna emisija pomogla da se naša mreža proslavi prije mnogo godina", rekao je Gary Levine, dopredsjednik Showtimea.

"Ponovo bismo posjetili ovaj jedinstveni lik kad bismo pronašli kreativni film koji je uistinu bio vrijedan sjajne, originalne serije. Pa, sretan sam što mogu izvijestiti da su ga pronašli Clyde Phillips i Michael C. Hall, i jedva čekamo da ga snimimo i pokaži svijetu! "

Premijerno predstavljena 2006. godine, serija Dexter je pratila Morgana, stručnjaka za "uzorke prskanja krvi" iz policije u Miamiju koji noći provodi u lovu i ubijanju zločinaca koje bi trebao pomoći hapsiti.

Hall je imao pet nominacija za Emmyja, dok je gostujuća zvijezda sezone 4 John Lithgow i osvojio jedan. No, posljednja epizoda u seriji šokirala je fanove koji su bili zbunjeni odlukom showrunnera da ubiju Dexterovu sestru Debru (Jennifer Carpenter) i puste ga da napusti svoj život i sina da postane drvosječa.

Okvirni datum premijere ograničene serije od 10 epizoda je jesen 2021.

Do tada, prisjetite se omiljenog početka ove serije:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije