Evo kad je u sarajevskoj Skenderiji premijera filma o Aci Lukasu

8
Radiosarajevo.ba
Evo kad je u sarajevskoj Skenderiji premijera filma o Aci Lukasu
Foto: Alo.rs / Aca Lukas

Aca Lukas u petak, 3. novembra, kreće na veliku regionalnu turneju, na kojoj će, pored koncerta, publika moći pogledati film Pokidan, koji je snimljen prema motivima iz njegovog života.

U Beogradu je danas održana press-konferencija povodom premijere filma Pokidan, a organizatori najavljuju da će ovo biti "najveća premijera filma ikada održana u Evropi".

Dan poslije beogradske premijere, film - inače prvi dio trilogije Kafana na Balkanu - bit će
premijerno prikazan u Hrvatskoj, a onda i u Sarajevu, u srijedu, 8. novembra.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Premijera filma Pokidan je od 19 sati u sportsko – kulturnom centru Skenderija u Sarajevu, a odmah po završetku filma, od 21 sat počinje i koncert Ace Lukasa.

Film Pokidan nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas. Glavnog lika, Peđu Kovača, tumači Mladen Sovilj, a u glavnim ulogama su i Ivan Đorđević, Vesna Stanojević, Marija Pikić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić, Jovo Maksić, Marija Pikić, Radoje Čupić, Branka Katić i mnogi drugi.

Podsjetimo, pojedine organizacije iz Splita žestoko su komentirale premijeru ovog filma i koncert Ace Lukasa koji će se u narednim danima održati i u ovom gradu. Više o tome čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije