EKV: Napisali su pjesmu nakon masakra na Markalama, a odbili pjevati u gradu gdje se ruše džamije

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Roker

***

Das ist Walter

Ma vi niste čitavi. Grupa jeste bila dobra ali da je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih jugoslovenskih rock grupa to su bajke za malu djecu ili ste vi djeca pa nemate pojma. I zasto velicate muzicare koji su bili narkomani ka Roker A ti kao veliki moralist, sudiš, etiketiraš i držiš lekcije? Jesi blaženik, svetac, evlija, jedan od ovih, od 1990. turbo vjernika? Muzikolog i rocker očigledno nisi. I ovim žbrljotinama legitimirao si se kao analfabet općega smjera. Poetiku EKV-a očigledno ne poznaješ. A iako moraliziras s visine, etika njihovog djelovanja ti je poznata koliko i teorija struna i multiverzuma. Od prvog dana, kada su se u SFRJ pojavile povampirene utvare etnokonfesionalizma i neofašizma, EKV je ustao protiv svih njih, bez iznimke.Ustali su protiv Zla i to Zlo ih je dokrajčilo. Narkotici su bili izvanjska manifestacija toga Zla. Ti "narkomani" su se nastupima, pjesmama, interviewima, govorima na koncertima, nerijetko riskirajući živote i sigurnost vlastitih obitelji, suprotstavljali kreatorima i izvođačima radova ubijanja Jugoslavije: ubijanju, silovanjima, rušenju, protjerivanju, mržnji u medijima, konc-logorima, masovnim grobnicama.Njihova smrt metaforička je smrt jugoslavenskoga moderniteta i jugoslavenske utopije, emancipacije. Poslije SFRJ, imate Prijovićke, autotune, ultimativni kič, šunda i bofl. Neofeudalna društva u 21.stoljeću križana s predatorskim kapitalizmom i autohtonim, domaćim neofašizmom.

Das ist Walter

* ultimativni kič, šund i bofl*

Ne pijem dok Paja vozi

Ma vi niste čitavi. Grupa jeste bila dobra ali da je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih jugoslovenskih rock grupa to su bajke za malu djecu ili ste vi djeca pa nemate pojma. I zasto velicate muzicare koji su bili narkomani ka Roker E moje dijete nemaš pojma šta pričaš(pišeš) A koja je to po tebi najpoznatija i najuspješnija grupa u SFRJ

Namćor

Ne bih ja ni danas svirao u B. Luci, to je publika za Gocija i Lazu, go seljak.

/ Najnovije