Dok se čeka u Srbiji, film "Que vadis, Aida" će biti prikazan u Crnoj Gori

0
Radiosarajevo.ba
Dok se čeka u Srbiji, film "Que vadis, Aida" će biti prikazan u Crnoj Gori
Foto: Deblokada / Quo vadis, Aida

Film bh. rediteljice Jasmile Žbanić, "Quo vadis Aida", biće emitovan na Prvom programu radio-televizije Crne Gore (RTCG) u srijedu, 29. decembra od 21 sat.

Ovo ostvarenje osvojilo je veliki broj nagrada od kojih se izdvaja nagrada u izboru Evropske filmske akademije, koja ga je proglasila najboljim u ovoj godini.

Film je ušao i u uži izbor od 15 ostvarenja nominiranih za najbolji strani film na 93. dodjeli Oscara.

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Riječ je međunarodnom koprodukcijskom ratnom filmu iz 2020. godine, koji je režirala Jasmila Žbanić, koja je također napisala i scenario.

U filmu koji govori o genocidu u Srebrenici počinjenom u ljeto 1995. godine, glavna uloga povjerena je Jasni Đurišić.

Upravo je ova glumica prije par dana uputila apel državnoj televiziji Srbije (RTS) za prikazivanje ovog filma, a za šta još uvijek nije dobila odgovor.

Ako smo mi demokratsko društvo, a vi tvrdite da jesmo, dajte pustite film „Quo vadis, Aida?“ da publika vidi o čemu je riječ – kako vas nije sramota da ga već danima prepričavate ljudima koji nemaju mogućnost da ga vide, poručila je u intervjuu za NIN dobitnica nagrade za najbolju europsku glumicu u ovoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije