Dodijeljeni Zlatni globusi: Jedan film pomeo konkurenciju

0
Radiosarajevo.ba
Dodijeljeni Zlatni globusi: Jedan film pomeo konkurenciju
Foto: EPA - EFE / Dodjela Zlatnog globusa

Dodjela Zlatnih globusa, jedne od najprestižnijih nagrada u svijetu kinematografije, održana je u nedjelju uvečer u Los Angelesu, a obilježili su je filmovi Oppenheimer i Jadne stvari (Poor Things).

Zlatni globus za najbolji film godine u žanru komedije ili mjuzikla pripao je filmu Jadne stvari, dok je u kategoriji drame ovo priznanje otišlo ostvarenju Oppenheimer.

Emma Stone je nagrađena nagradom za najbolju glumicu u žanru komedije ili mjuzikla za ulogu u filmu Jadne stvari, a Zlatni globus za najboljeg glumca u istoj kategoriji otišao je Paulu Giamattiju za ulogu u filmu The Holdovers.

Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni

Polufinalni okršaj Lige prvaka: Bayern i Real remizirali na Allianz Areni

Cillian Murphy je dobitnik Zlatnog globusa za najboljeg glumca u drami i to za ulogu u filmu Oppenheimer, a za najbolju glumicu u drami ove godine proglašena je Lily Gladstone za ulogu u filmu Ubistva pod cvjetnim mjesecom (Killers Of The Flower Moon).

Oppenheimer je definitivno šampion večeri, s obzirom da je zbog ovog ostvarenja Zlatni globus za najboljeg režisera godine otišao u ruke Christophera Nolana, dok je  Robert Downey Jr., koji je u tom filmu glumio Oppenheimerovog neprijatelja, osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca.

Film Barbie dobio je Zlatni globus za ostvarenje koje je bilo najveći kino hit u 2023. godini, što je nova kategorija na ovoj prestižnoj dodjeli.

Zlatni globus za najbolju televizijsku seriju godine u žanru drame dobila je serija Nasljeđe (Succession), a u žanru komedije ili mjuzikla Medvjed (The Bear).

Kompletnu listu dobitnika pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije