Dodijeljene Zlatne maline: Evo ko je sve dobio nagradu za najgori film

0
Radiosarajevo.ba
Dodijeljene Zlatne maline: Evo ko je sve dobio nagradu za najgori film
Foto: Screenshoot / You Tube

Nagrade Zlatna malina za najgora ostvarenja u svijetu filma u 2020. dodijeljene su u subotu u Los Angelesu. Kao najgori film "nagrađen" je “Apsolutni dokaz”, u kojem je i najgori glumac Mike Lindell, a nagradu je dobio i bivši Trumpov advokat Rudy Giuliani.

Nagrade Zlatna malina dodjeljuju se od 1981.godine, dan prije dodjele nagrada Oscar za najbolje u filmskoj industriji, i svojevrsna su parodija na filmska ostvarenja, čiji je cilj uhvatiti i nagraditi i neko veliko ime u izdanju koje nije baš profesionalno reprezentativno.

Giuliani je Zlatnu malinu 2020. dobio kao najgori sporedni glumac u filmu “Borat” naknadni film, a dobio je i nagradu u kategoriji najgore kombinacije zaslona.

Najviše tih nagrada, čak njih tri, pripalo je protagonistima filma “Glazba”, odnosno on ima najgoru glavnu i sporednu glumicu Kate Hudson i Maddie Ziegler te najgoru redateljicu Siju.

Zlatne maline za 2020. dobili su i film “Dolittle” kao najgori remake, film 365 za najgori scenarij i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije