Deset najslušanijih albuma 2022. godine: Ko vam je bolji - Taylor Swift, Drake ili Beyonce

0
Index.hr
Deset najslušanijih albuma 2022. godine: Ko vam je bolji - Taylor Swift, Drake ili Beyonce
FOTO: Facebook / Harry Styles

Na izmaku smo godine koja nam je dala pregršt sjajnih albuma, a New York Timesov Page Six izdvojio je deset najboljih.

Među njima su izvođači poput Beyonce, Harryja Stylesa, Lizzo, Taylor Swift, ali ima možda i nekih iznenađenja.

Beyonce je ove godine izbacila prvi album nakon šest godina, a nakon dugo vremena mogli smo čuti i novu Taylor Swift, novi album izbacio je i Drake... U nastavku pogledajte koji su albumi obilježili ovu godinu.

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

10. Drake, Honestly Nevermind

Decembarski užitak: Deset najboljih blagdanskih filmova

Decembarski užitak: Deset najboljih blagdanskih filmova

Drake više ne proizvodi istu glazbu kao prije 10 godina. Page Six piše kako je reper odbacio svoje hip-hop korijene i ubacio raskošne klupske ritmove s očaravajućim zvukovima te da tako nešto gotovo nitko od njega nije očekivao.

9. Wet Leg, Wet Leg

Navode kako su oni autsajderi na dodjeli Grammyja sljedeće godine, a da ih nikako ne treba otpisati. Prvijenac ovog dvojca kolekcija je oštrih melodija s drskim tekstovima o mokrim snovima, doomscrollingu i kupnji namirnica u napušenom stanju.

8. Taylor Swift, Midnights

Taylor Swift
Foto: EPA-EFE: Taylor Swift

Swiftin novi album, deseti, nešto je drugačiji od ostalih. Page Six piše kako je Swift zadivljujuće dokumentirala 13 neprospavanih noći s autobiografskim stihovima o samoprijeziru u pjesmu Anti-Hero, zatim o odrastanju u pjesmu You're On Your Own, Kid te spletkama o novoj ljubavnoj priči u Mastermindu. A tvrde i da bi Swift mogla, zbog pjesama 1989 i Reputation, završiti jednoga dana u R'N'R Kući slavnih.

7. Lizzo, Special

Producenti Max Martin i Mark Ronson osigurali su Lizzo zajamčeni uspjeh sudjelujući na Specijalu. Karizmatična pjevačica i reperica drži i dalje do svog stila, isporučuje hit za hitom, poput About Damn Time ili nešto otmjenijom 2 Be Loved.

6. Zach Bryan, American Heartbrake

Malo je izvođača koji mogu izdati trostruki album kao svoj prvijenac za veliku izdavačku kuću i dobiti toliku pozornost ljudi. Zach Bryan učinio je upravo to s American Heartbreakom, koja opisuje turbulentnih pet godina života mornaričkog veterana, od gubitka njegove voljene mame u She's Alright, do otrežnjenja u Mine Again. Zvuk donosi pomalo od folka i countryja, ali zapravo ima ponešto za svakoga i zbog toga je, kako kažu, umjetničko djelo.

5. Rosalia, Motomami

Ako postoji granica, Rosalía će je pomaknuti, piše Page Six. Njezina eksperimentalna, briljantno producirana pjesma Motomami jedan je veliki srednji prst glazbenim žanrovima, spajajući sve od flamenca preko hip-hopa do reggaetona i bachate. I nekako funkcionira. Rosalijini vrhunski suradnici The Weekand na La Fami i Pharrell Williams na Hentaiju, pokazatelj su njezine veličine i ona će biti veoma popularna izvođačica u godinama koje dolaze.

4. The 1975, Being Funny in a Foreign Language

To što je Matty Healy postao TikTok senzacija ne bi trebalo biti iznenađenje. Kao što svjedoče viralni videozapisi s turneje, frontmen ima šarm i veoma je simpatičan. Najnovija ploča benda, Being Funny in a Foreign Language, veoma je zagonetna. Looking for Somebody priča razornu priču o pucnjavi u školi, uz jedan od najzanimljivijih riffova u 2022. godini. 

3. Bad Bunny, Un Verano Sin Ti

Bad Bunny je imao jedan cilj dok je razmišljao o idejama za svoj četvrti album: učiniti ga najsretnijim u svojoj karijeri. Misija je izvršena, tvrdi Page Six. Un Verano Sin Ti djeluje kao veseli odmor kroz karipske otoke, odajući počast vještim lokalnim glazbenicima koji su mladog portorikanskog dječaka po imenu Benito Antonio Martínez Ocasio pretvorili u hit. Uz ljetne himne kao što su Tití Me Preguntó i Después de la Playa, nije ni čudo da je Un Verano Sin Ti bio album koji se najviše streamao ove godine.

2. Harry Styles, Harry’s House

Harryja Stylesa je veoma cool voljeti zbog ovog albuma. Obožavatelji One Directiona znaju što Styles može sa svojim glasom, ali ovaj album lansirao ga je na drugu razinu superzvijezde. As It Was proveo je nevjerojatnih 15 sedmica na prvom mjestu, a pjesme poput Late Night Talking i Satellite ovog su ljeta natjerali ljude svih dobi da se dive Stylesu.

1. Beyonce, Renaissance

Beyonce
Foto: Instagram: Beyonce

Svojim sedmim studijskim albumom Beyonce je odlučila pustiti glazbi da govori sama za sebe. Nema videa, nema popratnog filma, čak ni izvedbe. Renaissance je njezin trijumf karijere, kohezivna proslava house glazbe te crnih i queer pionira koji su desetljećima održavali žanr živim i zdravim, piše Page Six.

Beyonce postaje provokativna na Plastic Off the Sofa, semplira plesne legende Robin S. i Donnu Summer na Break My Soul i Summer Renaissance i isporučuje svoju najbolju pjesmu još od Love on Top s Cuff It. Zaslužila je pravo da kaže da je broj jedan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije