Deen se možda vrati u Sarajevo, ovo je razlog

12
Radiosarajevo.ba
Deen se možda vrati u Sarajevo, ovo je razlog
Facebook / Fuad Backović Deen

U Večernjem studiju na N1 okupili su se članovi nekada najpopularnijeg boy benda na prostoru bivše Jugoslavije - Seven up.

Tako su se u studiju našli sada nastavnik tjelesnog odgoja, voditelj, biznismen i djelatnik u modnoj industriji – nekadašnji članovi čuvenog Seven upa – Gordan Radić- Gogi, Elvir Hadžijamaković-Lilo, Damir Pašić- Dadi i Fuad Backović - Deen koji se javio iz Los Angelesa.

Odmah na početku riješena je misterija – kako i zašto je došlo do Deenovog napuštanja grupe. On nam poručuje – sve se odvijalo prijateljski, a takav odnos članovi imaju i danas.

Drama u BiH: Mladić i djevojka fizički napali policajce, povrijeđeni su

Drama u BiH: Mladić i djevojka fizički napali policajce, povrijeđeni su

"Volio bih da konačno riješim tu dilemu. Ja nisam samovoljno nisam napustio bend. Mi smo već mjesecima prije toga pričali. Bilo je logično da ja, kao najmlađi član, nakon dva albuma i više od pet godina na sceni, krenem svojim putem i nastavim solo karijeru. To se desilo apsolutno prijateljski. Imao sam ogromnu podršku članova benda – bez problema, svađe i teških riječi. Na kraju krajeva, dokazujemo i danas da imamo jedan divan odnos", naglašava Deen.

Gogi dodaje kako sudbina boys bendova ionako nije dugotrajna.

"A mi smo snimili ipak četiri albuma, to nije malo", dodaju, prisjećajući se kako je zapravo ples bio aktivnost koja ih je prvobitno okupila.

"Zbog priče o ozbiljnom reunionu došao bih u Sarajevo"

Na pitanje da li procjenjuju da bi i danas mogli imati iste ili slične performanse, odgovaraju nam sa samopouzdanjem.

"Momci izgledaju odlično, znam da žive zdrav život, ulažu u sebe. Ipak, bio bi potreban konstantan trening da bismo se vratili u prošlu rutinu, što nije nemoguće. Ja bih volio", izričit je Deen.

Dodaje kako bi se zbog ponovnog okupljanja benda rado vratio i iz dalekog Los Angelesa.

"Trenutno sam u Los Angelesu, ali zbog neke ozbiljnije priče o reunionu, možda bih i izdvojio vrijeme i došao u Sarajevo. Volio bih i da snimimo par novih pjesama – ili da napravimo ‘the best of’ – da objedinimo najbolje i najslušanije pjesme koje smo imali", predlaže Fuad Backović Deen.

Po pjesme se išlo i pod granatama

Ukoliko se to desi, članovi benda ne namjeravaju praviti spoj prijašnjeg stila sa modernim trendovima, i prisjećaju se kako su 'davali tristo posto od sebe'.

"Mimo svojih dnevnih obaveza koje smo imali, probe smo održavali svaki dan, po pet-šest sati. Tekstopisac prve pjesme je pod granatama išao po izmiksanu pjesmu, a mi smo ga čekali 'kao ozeblo sunce'. Uz to, ni struje nismo imali, olovkom smo okretali kasete", prisjećaju se članovi benda u studiju N1.

Ipak, usprkos svim preprekama, momci su stigli do slave i prepunih dvorana.

"Fanovi su znali da leže na cesti, kako bi blokirali naš auto i kako ne bismo mogli nastaviti dalje. To je zaista bila jedna priča za koju sumnjam da bilo ko od mojih kolega danas ima. Ogromna popularnost smo imali u BiH, ali i u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, gdje god smo došli imali smo pune dvorane. Satima poslije koncerta nismo mogli da izađemo iz svlačionica, policija je morala par sati da urgira i rasčisti sve kako bi mi morali krenuti dalje. Današnjim generacijama je teško opisati kako je sve to izgledalo", prisjeća se Deen.

Ipak, s obzirom da brojim generacijama bude najljepše uspomene na mladost ili odrastanje, nema sumnje da bi reunion bio fenomenalna vijest.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije