Deen podsjetio: Ove sedmice 18 godina od pjesme In The Disco

5
Radiosarajevo.ba
Deen podsjetio: Ove sedmice 18 godina od pjesme In The Disco
Foto: Youtube/Eurovision Song Contest / 18 godina od pjesme In The Disco

Bosanskohercegovački pjevač Fuad Backović Deen podsjetio je danas preko Instagram naloga da se ove sedmice navrašava 18 godina od predstavljanja pjesme "In The Disco".

Podsjetimo, Deen je s tom pjesmom predstavljao Bosnu i Hercegovinu na izboru za pjesmu Eurovizije 2004. godine u Istanbulu i zabilježio devetu poziciju u finalu.

Deen se preko Instagram storyja prisjetio velikog uspjeha jer je pjesma u obje noći (polufinalna i finalna op. a.) ušla u Top 10 (u polufinalu bila sedma op. a.).

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

Sjeverna Koreja testirala super velike bojeve glave za svoj strateški krstareći projektil

"Među četiri najbolja rezultata u historiji Bosne i Hercegovine", napisao je Deen ovom prilikom i zahvalio se Vesni Pisarović koja je napisala pjesmu, kao i svom timu iz Istanbula.

Deen se prisjetio pjesme In The Disco - undefined

Foto: Instagram/Fuad Backovic Deen: Deen se prisjetio pjesme In The Disco

Inače, za razliku od prethodnih godina, te 2004. je stručni žiri odlučio da će Deen predstavljati BiH na Eurosongu i pozvani su autori da šalju pjesme koje odgovaraju njegovom muzičkom izražaju.

Osim pjesme In The Disco, Deen je 6. marta 2004. godine izveo pjesme 'Pobjednik, 'Trebam te', 'Spava Sarajevo' i 'Wanted To Make It'.

'In The Disco' je uvjerljivo pobijedila.

Ovih dana na našim prostorima 'Eurovizija' je česta tema, prije svega zbog Ane Đurić, Konstrakte, koja će s vrlo neobičnom pjesmom predstavljati Srbiju u Torinu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije