Svijet oduševljen divnom ljubavnom pričom: Klepetan i Malena dobijaju svoj film

Radiosarajevo.ba
Svijet oduševljen divnom ljubavnom pričom: Klepetan i Malena dobijaju svoj film
Priča o Malenoj i Klepetanu, dvije rode koje već godinama dijele neizmjernu ljubavi, postala je globalni hit, zbog čega je i slavni Britanski javni medijski servis BBC odlučio napraviti film o ptičijem ljubavnom paru.

Dokumentarni film Ljubav roda na daljinu (A Long Distance Love Affaire for Storks), koji je nastao u okviru BBC-jeve serije Natures Weirdest Events, trebao bi biti premijerno prikazan 24. aprila, a kao rezultat saradnje BBC-ja i HRT-a.

Koristeći snimke HRT-a, britanski novinari su napravili priču o dvjema rodama iz Brodskog Varoša, čija ljubav traje gotovo dva desetljeća, a sigurno je da će ovakva nevjerovatna ljubav osvojiti srca ljudi diljem svijeta.

Filmska priča počinje od trenutka kada je domar Stjepan Vokić našao rodu slomljenog krila, kojoj je dao ime Malena, a film obrađuje i njene susrete s Klepetanom, koji se svake godine vraća "u dom" unatoč brojnim izazovima koje njihov odnos nosi.

Pred premijeru filma prikazan je i kratak trailer, koji gledaocima BBC-a najavljuje ovu ljubavnu dramu iz prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije