Klepetan i Malena već imaju nekoliko svojih jaja

Radiosarajevo.ba
Klepetan i Malena već imaju nekoliko svojih jaja
Arhiv / Klepetan i Malena
Klepetan je sve vrijeme uz svoju Malenu, samo nakratko ode i vrati se s granom u kljunu, rekao je Stjepan Vokić, vlasnik roda iz Brodskog Varoša.

Grane koje Klepetan nosi trebaju mu za popravak gnijezda koje je uništio prije nekoliko dana u napadu ljubomore, prenosi 24sata.hr.

Podsjetimo, Klepetan je ove godine kasnio čak dvije sedmice pa je Malena, vjerojatno misleći kako joj se dragi neće ni vratiti, pronašla drugog partnera. S njim je imala jedno jaje. Klepetan je iznenada uletio u gnijezdo, otjerao suparnika i razbio jaje.

Međutim, par je nesporazume izgladio, a njihova je ljubav još jača nego što je bila.

"Eno ih u gnijezdu, smjenjuju se na jajima i usput tabanaju. Malena je jučer snijela treće jaje", rekao je Stjepan.

"Očito da nije jeo nekoliko dana. Ljubavnika nema na vidiku. Sigurno je otišao dalje kako bi našao novu družicu, jer su im rokovi za podizanje pomlatka jako kratki", tvrdi Vokić.

Nekoliko dana prije Klepetana došli su mu sin i snaha, koji sad podižu gnijezdo na obližnjem rasvjetnom stupu. Prošle godine Klepetan ih je pustio da se nastane na vrhu škole.

"Maleni samo gleda kako da mu bude lakše, pa je odlučio gnijezdo preseliti na nižu poziciju. Zna da tako može lakše doći do mene i tražiti ribu", otkrio je Stjepan i dodao kako mu se čini da će Malena ukupno snijeti pet jaja.    

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije