"Briga me što ne voli crnce": "50 Cent" šokirao pozivom da se glasa za Trumpa

1
Radiosarajevo.ba
"Briga me što ne voli crnce": "50 Cent" šokirao pozivom da se glasa za Trumpa

Američki reper Curtis James Jackson III, poznatiji pod umjetničkim imenom Fifty cent (50 Cent), šokirao je javnost pozvavši svojih 26,2 miliona posjetilaca na Instagramu da na predstojećim predsjedničkim izborima glasaju za republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Na ovaj potez "50 Cent" se odlučio revoltiran planom demokratskog predsjedničkog kandidata Joe Bidena koji namjerava povećati poreza za korporacije i pojedince koji zarađuju više od 400.000 dolara godišnje.

Poznati reper "prijeti" da će glasati za republikanskog kandidata, uprkos činjenici da "Trump ne voli crnce", isključivo kako bi izbjegao potencijalno povećanja poreske stope na 62 posto, a koja će prema Bidenovom planu pogađati samo one koji najviše zarađuju.

"J**ote! (Glasajte za Trampa). Odlazim, j**eni New York", napisao je 50 cent na svom Instagram nalogu uz sliku ekrana sa predloženim povećanjem poreske stope prema planu Bidena.

"Knicksi (košarkaški klub iz New Yorka) ionako nikad ne pobjeđuju. Briga me što Trump ne voli crnce, 62 odsto, jesi li sišao sa uma", poručio je reper Bidenu i izazvao dosta kritika jer je stavio "luksuz ispred života afroamerikanaca".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije