Bona Voxa iz restorana u Nici izvela policija

Bona Voxa iz restorana u Nici izvela policija
/ Bono Vox
Za vrijeme strašnog masakra u Nici, na nacionalni praznik Francuske, jedan od onih koji se našao u blizini bio je Bono Vox, frontmen grupe U2.

Ovo nije prvi put da se Bono nađe u blizini ovakvih tragedija - on je bio u Parizu kada se desio teroristički napad 2015. godine, a kao Irac svjedočio je bombaškim napadima IRA-e u Dublinu i Monaghanu u kojima su ubijene 33 osobe.

Osamdeset i četiri osobe ubijene su kada ih je u četvrtak kamionom pokosio Mohamed Lahouaiej Bouhlel na poznatom šetalištu u Nici. 

U blizini je Bono bio u jednom od poznatih restorana na obali, s obzirom da posjeduje kuću u gradiću Eze koji se nalazi na francuskoj obali. 

"Odjednom sam vidjela ljude kako trče. Niko nije vikao. Bila je to tiha panika. Nevjerovatan prizor. Trebalo je pola sata da nas policija izvede. Bono je, kao i svi ostali, s rukama na glavi izašao iz restorana. Morali su biti sigurni jer u tom trenutku niko nije znao postoji li još teroristička prijetnja. Isto tako, svi su bili osumnjičeni", ispričala je kasnije vlasnica restorana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije