Francusko-njemacki filmski karavan u kinu Meeting Point

0
Radiosarajevo.ba
Francusko-njemacki filmski karavan u kinu Meeting Point
Foto: Meeting Point / Ciné-Caravane

Goethe-Institut i Francuski institut u BiH, od 2. do 5. decembra u kinu Meeting Point u Sarajevu organizuju “Ciné-Caravane” – francusko-njemački filmski karavan. Svi filmovi počinju u 19 sati, a ulaz na projekcije je besplatan.

Publiku će u kinu Meeting Point na početku programa u srijedu, 2. decembra pozdraviti Martin Schumacher, direktor Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine, a ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic obratit će se video-porukom.

“Ciné-Caravane” je projekat u sklopu njemačko-francuskog kulturnog fonda, koji u saradnji organizuju Goethe-Institut i Francuski institut. U sklopu projekta prikazuju se njemački i francuski filmovi, čiji se sadržaj odnosi na aktuelne teme i na njemačko-francusko prijateljstvo. “Ciné-Caravane” je iz Sarajeva krenuo na svoj put 4. septembra 2020. i obišao 14 gradova u BiH. Projekat završava projekcijama u kinu Meeting Point.

Broj mjesta u kinu je ograničen, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti sat vremena prije početka projekcije.

Preporuke - undefined

Foto: Meeting Point: Preporuke

Program se odvija u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije. 

PROGRAM:

Srijeda, 2. decembar 2020. / 19:00

Happy

Carolin Genreith, 2017, 85 min.

Uloge: Dieter Genreith, Carolin Genreith, Tukta Supaphon Pimsoda-Genreith

Razvedeni Dieter Genreith iz njemačkog Eifela svake godine putuje na Tajland. Tamo upoznaje Tuktu, koja ima isto godina koliko i njegova kćerka Carolin. Carolin se pita da li se njen šezdesetogodišnji otac razlikuje od njemačkih seks-turista pa snima jako ličan dokumentarac u kojem su obje strane dovoljno otvorene, iskrene i tolerantne da uče jedna od druge. Ostaje otvoreno da li novi brak njenog oca, obzirom na različite preduslove, može opstati. 

Četvrtak, 3. decembar / 19:00

Kao dječaci / Comme des garçons 

Julien Hallard, 2018, 90 min.

Uloge: Max Boublil, Vanessa Guide, Bruno Lochet

1969. Reims. Paul Coutard, okorjeli zavodnik i sportski novinar u listu Le Champenois, odlučuje da organizuje utakmicu ženskog fudbala kako bi izazvao svog direktora. Njegov najveći ženski neprijatelj, Emmanulle Bruno, sekretarica u upravi, biva primorana da mu pomogne. Nesvjesno, zajedno će pokrenuti prvi ženski fudbalski klub u Francuskoj. 

Petak, 4. decembar / 19:00

Roditelji / Eltern

Robert Thalheim, 2012/2013, 96 min.

Uloge: Charly Hübner, Christiane Paul, Paraschiva Dragus, Emilia Pieske, Clara Lago

Dugo godina su zamijenili uloge: dramski režiser Konrad preuzeo je domaćinstvo i odgoj djece, a Christina je pokušala napredovati kao anesteziologinja na jednoj klinici. Sada tome svemu treba da bude kraj. Konrad dobija priliku da nanovo inscenira Hebbelove „Nibelungen“. Dadilja iz Argentine treba da se brine o djeci. No ništa ne ide kako je planirano. Ostaju stare uloge, samo sa novim glumcima. 

Subota, 5. decembar / 19:00

Kao lav / Comme un lion

Samuel Collardey, 2012, 102 min.

Uloge: Mytri Attal, Marc Barbé, Jean-François Stévenin

Mitri ima 15 godina i živi u selu u Senegalu. Kao i svi mladi njegovih godina, igra fudbal i sanja o Barçi i Chelseaju. Ali da biste napali velike evropske klubove, morate platiti. Porodica doprinosi i zadužuje se kako bi mu pomogla. Jednom u Parizu sve propada: Mitri se nađe napušten bez novca i ne može zamisliti da se suoči sa sramotom povratka u selo. Tada počinje odiseja sastavljena od snalažljivosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije