! / U kinu Meeting Point večeras počinje V4 Film Festival

06. 10. 2020. u 08:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

V4 Film Festival, koji organiziraju ambasade četiri europske zemlje Višegradske grupe (Češka, Mađarska, Slovačka i Poljska), bit će održan od 6. do 9. oktobra u kinu Meeting Point u Sarajevu.

Festival će otvoriti ambasador Poljske u BiH Jarosław Lindenberg, a projekcije filmova održavat će se do 9. oktobra u 19 sati, uz besplatan ulaz.

Prvu noć V4 Film Festivala bit će prikazan film “Corpus Christi” (režija: Jan Komasa), 7. oktobra na programu je film “Osmice” (režija: Jiří Strach), 8. oktobra “Trupa” (režija: Pál Sándor) i 9. oktonbra film “Loli Paradička” (režija: Richard Staviarsky, Víťo Staviarsky).

Višegradska grupa, poznata kao i Višegradska četvorka ili samo V4, je savez četiri zemlje centralne Evrope – Republike Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke.

Ove godine, tokom poljskog predsjedavanja Grupom V4 prioriteti su osnaživanje V4 u okviru snažne Europe, povratak normalnosti nakon pandemije, promocija međuljudskih kontakata i digitalizacija.

"Festival filmova V4 u BiH ima već dugu tradiciju. Svake godine donosimo srednjoeuropski duh u BiH i drago nam je da su filmovi iz naših zemalja uvijek jako popularni među bh. publikom. Projekcije u kinu Meeting Point bit će realizirane u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, a broj mjesta je ograničen na 70 osoba", saopćeno je iz Meeting Pointa.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA