Quo Vadis, Aida?: Novi film Jasmile Žbanić od subote u kinu Meeting Point

1
Radiosarajevo.ba
Quo Vadis, Aida?: Novi film Jasmile Žbanić od subote u kinu Meeting Point
Foto: Meeting Point / Quo Vadis, Aida?

Novi film Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida?, bh. kandidat za nagradu “Oscar” Američke
akademije, prikazivat će se u kinu Meeting Point u Sarajevu od subote, 10. oktobra, i to u
četiri termina: u 11, 14, 17 i u 20 sati.

Film je svjetsku premijeru imao u takmičarskom programu Venecijanskog filmskog festivala.

Nakon toga je prikazan i na Toronto Film Festivalu, na filmskim festivalima u Antaliji (Turska) i Hamburgu (Njemačka), a bit će prikazan i na El Gouna festivalu u Egiptu, u Busanu u Južnoj Koreji, na Viennalu u Austriji, u Wrocławu u Poljskoj te na festivalu u Rotterdamu u Holandiji.

Radnja filma Quo Vadis, Aida? događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković.

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić (Deblokada, BiH), a film je realizovan u koprodukciji s Coop99 (Austrija), Digital Cube (Rumunija), N279 Productions (Holandija), Razor Film (Njemačka), Extreme Emotions (Poljska), Indie Prod (Francuska) i Torden Film (Norveška), u partnerstvu s Radio-televizijom Bosne i Hercegovine, turskom TRT, njemačko-francuskom TV ARTE/ ZDF i austrijskom ORF.

Sve projekcije u kinu Meeting Point odvijaju se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi, a broj mjesta na projekcijama je ograničen.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, s popustom za studente i penzionere 5 KM, svakim danom od 8 do 18 sati u caffeu Meeting Point, te od 18 sati na blagajni kina. Da bi smanjili interakciju sa većim brojem ljudi, publici se preporučuje online kupovina ulaznica putem web stranice kina www.kinomeetingpoint.ba.

Pravila - undefined

Foto: Meeting Point: Pravila

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije