Zelene inicijative UNIQA Osiguranja u sklopu Sarajevo Film Festivala

1
Promotivni tekst
Zelene inicijative UNIQA Osiguranja u sklopu Sarajevo Film Festivala
Foto: Uniqa Osiguranje / Zelene inicijative UNIQA Osiguranja

Zelene inicijative UNIQA Osiguranja u sklopu Sarajevo Film Festivala 17. august 2023. - Ekskluzivnim trogodišnjim partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom, inspiriranog zajedničkim vrijednostima zajedništva, posvećenosti regiji i pomaganjem zajednici, UNIQA je potvrdila svoju predanost podržavanju kulturnih događaja i umjetnosti.

UNIQA će ujedno i kao službeni osiguravatelj brinuti o sigurnosti svih učesnika Festivala. 29. izdanje najvećeg filmskog događaja u regiji jugoistočne Evrope od 11. do 18. augusta okupit će brojne umjetnike, zvijezde i publiku željnu dobrog filma, zabave i druženja.

Pored podrške kulturnom aspektu Festivala, UNIQA se također priključila i ekološkoj inicijativi i učešću na ovogodišnjem 'Green Pavilion', na kojem je predstavila poduzete mjere od UNIQA koje imaju za cilj smanjenje negativnog utjecaja na životnu sredinu i podizanje svijesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja. U sklopu ove inicijative, UNIQA Osiguranje obezbijedilo je određenu količinu vaučera za besplatno korištenje romobila i električnih bicikala, koji se mogu koristiti za prijevoz između festivalskih lokacija. 

Također, radi sigurnijeg povratka kući i smanjena automobilskog saobraćaja tokom trajanja festivala, UNIQA je u saradnji sa kompajiom Centrotrans d.d. Sarajevo ugovorila besplatni prijevoz građana na komercijalnoj liniji 31e u tri termina poslije ponoći.

"Partnerstvo UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala, da se poslužim replikom iz kultne 'Casablance', početak je jednog divnog prijateljstva u kojem smo udružili odgovornost i želju za promicanjem umjetnosti i kreativnosti u društvu. Ovaj je Festival platforma za prikazivanje različitih filmskih izraza i pripovijedanja priča, a naša podrška je važna u potpori filmskim stvarateljima u usponu, olakšavanju međukulturalnog dijaloga i poticanju rasta filmske industrije. Zato se iznimno radujemo što ćemo zajedno režirati tu priču i slaviti univerzalni filmski jezik koji prelazi granice i ujedinjuje zajednice", rekao je Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije.

U sklopu Green Pavilion inicijative koja zagovara ekološke politike koje će filmsku industriju učiniti ekološki odgovornijom, Adel Bahtanović podijelio je s publikom primjere dobrih praksi o uključivanju održivosti u sve segmente poslovanja UNIQA osiguranja, od odgovornog ulaganja i upravljanjem otpadom do pomaganja brojnim projektima u zajednicama u kojima UNIQA posluje.

Misija UNIQA osiguranja temelji se na pomoći klijentima da postignu duži, bolji i sigurniji život, a jedna od najvažnijih vrijednosti koja iz nje proizlazi upravo je odgovornost za zajednicu. Odgovoran pogled na svijet UNIQA osiguranja i Sarajevo Film Festivala najbolji je temelj za višegodišnje  partnerstvo i dodatnu vrijednost koju će ono pružiti svim posjetiteljima Festivala.

O UNIQA SEE

UNIQA SEE je treća najveća grupa kompanija u okviru UNIQA International-a, a koju čine Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Bugarska. Ujedno je i najbrže rastuća grupa, s velikim potencijalom daljnjeg razvoja na tržištu osiguranja, sa 1.700 zaposlenih i više od dva miliona klijenata.

Poslovanje UNIQA SEE orijentisano je prema klijentima, s ciljem pružanja bolje i kvalitetnije usluge, ali i snažnim fokusom na digitalizaciju i ulaganje u zajednicu i održivi razvoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije