Uspješni bh. brand Zanat već peti put na svjetski poznatom sajmu namještaja

Radiosarajevo.ba
Uspješni bh. brand Zanat  već peti put na svjetski poznatom sajmu namještaja
Foto: Almin Zrno / Stolica Sana, Zanat Konjic

Zanat je firma iz Konjica koja je tradicionalno drvorezbarstvo podigla na svjetski nivo. Ovaj brand i njihova prva kolekcija lansirani su 2015. godine. 

Ove godine, na prestižnom sajmu namjestaja u Kelnu (Imm Cologne, 14-20. 1. 2019), Zanat izlaze po peti put. 

Na sajmu će Zanat predstavlja dva poputno nova proizvoda, kao i već poznatu stolicu “Sana”.  Upravo ova stolica, čiji je prototip predstavljen na sajmu namjestaja u Milanu 2018. godine, dobila je nagradu “Iconic Award-Innovative Interior”.

Druga dva proizvoda koja su predstavljena po prvi put su: stolica “Café Tattoo” za čiji dizajn su zaslužni švedski arhitekti Gert Wingårdh i Sara Helder, te konzola “Unna” koju je dizajnirala švedska dizajnerica Monica Förster, inače kreativna direktorica firme Zanat.

Proizvodi su prestavljeni u prelijepom ambijentu, zahvaljujući genijalnom dizajnu štanda koji je osmislio Zanatov partner, arhitekta Emir Salkić. Ove godine dizajn štanda je inspirisan tradicionalnim procesom tkanja tepiha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije