Sedam godina partnersta kompanije Mastercard i Sarajevo Film Festivala

0
Promotivni tekst
Sedam godina partnersta kompanije Mastercard i Sarajevo Film Festivala
FOTO: MasterCard / Sedam godina partnersta kompanije Mastercard i Sarajevo Film Festivala

Jedinstvena iznenađenja i neprocjenjiva podrška...

Neprocjenjiva iskustva su postala sinonim za Mastercard, stoga korisnici Mastercard kartica uvijek očekuju iznenađenja koja će ih povezati sa njihovim strastima i učiniti da dožive neprocjenjive trenutke vrijedne pamćenja. Kao ekskluzivni sponzor Festivala, uzbuđeni smo što u sedmoj godini našeg partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom, naši korisnici i posjetioci ovog praznika filma mogu, u glavnom gradu BiH, uživati u neprocjenjivim iskustvima i to sve do 20. avgusta.

Sigurno ste već pronašli film po vašem ukusu u bogatom repertoaru ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, a taj užitak dobija novu dimenziju i mogućnost da se podijeli jer oni Mastercard korisnici koji se odluče iskoristiti prednosti modernih digitalnih tehnologija, te svoje ulaznice plate beskontaktno Mastercard karticom u okviru mobilnog novčanika, dobiće 2 ulaznice besplatno za istu projekciju. Na primjer, ukoliko želite kupiti dvije ulaznice za sebe i dragu osobu i odlučite se platiti ih mobilnim novčanikom, platićete samo jednu a dvije dobiti na poklon, tako da ulaznicom možete obradovati još nekog ljubitelja filma.

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sigurno je da je jedna od prvih asocijacija na filmsku industriju glamur, te vam Mastercard daje priliku da nešto tog glamura i lično iskusite. Naime, tokom trajanja Festivala u specijalnom Beauty Corner-u na festivalskom trgu, posjetitelje koji svoje ulaznice plate beskontakno Mastercard karticama ili mobilnim novčanicima, očekuje poklon filmsko šminkanje i frizura, te slikanje u festivalskom paviljonu i kao poseban detalj, ukoliko korisnik to želi, može se odlučiti za izradu filmskog postera kao sjećanje na to neprocjenjivo iskustvo. Sve što je potrebno jeste da u trenutku kupovine karata, korisnici dogovore termin šminkanja i u ugovorenom terminu dođu u naš kutak ljepote. Pored toga, u Mastercard Corner-u će biti i foto prsten za gif fotografije, prostor za odmor i osvježenje.

Podrška rodnoj ravnopravnosti uvijek i svuda

Za Mastercard, pitanje rodne ravnopravnosti i jednake uključenosti je pitanje održivosti društva i unaprjeđenja socijalne i poslovne zajednice. Studije pokazuju da oni sistemi u kojima je zastupljen veći broj žena na pozicijama donosilaca odluka dostižu bolje rezultate i kreativnije rješavaju probleme, i zato je cilj kompanije Mastercard da podrži i praktikuje rodnu ravnopravnost i širu inkluziju na svakom koraku. Upravo je to i ideja sa kojom je kompanija Mastercard podržala ovogodišnju festivalsku premijeru - Specijalnu nagradu za promicanje rodne ravnopravnosti sponsored by Mastercard, a koja će biti dodijeljena debitantkinji redateljici. U izbor za ovu nagradu ulaze kako dokumentarni, tako i igrani filmovi, a nagradni fond koji je osigurala kompanija Mastercard iznosi 7.500 eura.

Ista tema – osnaživanje žena i njihova šira inkluzija - polazišna je tačka panela What Women Want: Quotes and Reality („Šta žene žele – stope uključenosti i realnost“) o tome kako gledati svijet iz druge perspektive i poticati rodnu ravnopravnost. Panel će biti moguće pratiti online danas, 16. avgusta između 15 i 16 časova, putem internacionalne platforme CineLink Talks koja okuplja profesionalce iz svijeta filma. Panel moderira Amra Bakšić Čamo, producentica, a u panelu učestvuju Aida Begić, redateljica iz BiH, Antoneta Alamat Kusijanović, redateljica iz Hrvatske, Bianca Oana, producentica i scenaristica iz Rumunije i Agustina Chiarino, producentica iz Urugvaja.

Bogat filmski program, specijalna iznenađenja i pitanja od značaja za čitavu zajednicu više su nego snažan razlog da do 20. avgusta budete dio Sarajevo Film Festivala. Mastercard svim ljubiteljima filma želi da uživaju u festivalskim danima, te da dožive neprocjenjive momente koji se pamte cijeli život.

Za više informacija, posjetite Mastercard Bosna i Hercegovina web stranicu mastercard.ba.

Mobilni novčanici su u ponudi sljedećih banaka: UniCredit Banka Mostar, UniCredit Banka Banja Luka, Raiffeisen Banke, NLB Banke Sarajevo i NLB Banka Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije