2019. / Raiffeisen banka praznike obilježila donacijama

24. 12. 2019. u 09:17:00 Promotivni tekst

Shares:0

"Praznici su vrijeme darivanja i dijeljenja, zabave i zajedničkih porodičnih trenutaka. Nažalost, svjesni smo da za neke ljude praznično vrijeme nije tako jednostavno te smo sretni što možemo bar djelimično doprinijeti da njihova svakodnevnica bude ugodnija. Vjerujem da će donacije koje smo uručli povodom predstojećih praznika unaprijediti rad udruženja te poboljšati uslove za njihove korisnike. Pri tome zahvalnost dugujemo našim lojalnim klijentima bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća. Spomenuo bih i da je Raiffeisen banka skupa sa svojim zaposlenicima pokrenula nekoliko inicijativa s ciljem pomoći zemljotresom ugroženim područjima u Albaniji“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da u okviru Raiffeisen strategije održivosti banka nastoji adresirati društvena pitanja i podržati što više organizacija čiji je rad usmjeren na najosjetljivije segmente društva.

Ukupan donirani iznos povodom vjerskih i novogodišnjih praznika u 2019. godini je 49.000 KM.

Nakon što je uručila donacije povodom bajramskih praznika, Banka je povodom Katoličkog i Pravoslavnog božića donirala ukupno 10.000 KM udruženjima Duga Centar Novi Travnik, Marija Naša Nada Široki Brijeg, Dječijem vrtiću Naša radost iz Prnjavora, te Udruženju za djecu Suncokret iz Doboja.

Također, povodom Nove godine donirano je po 10.000 KM SOS Dječijem selu Sarajevo, Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka, te Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banja Luka.

Kao društveno odgovorna kompanija Raiffeisen banka već niz godina realizuje projekte u okviru kojih povodom praznika donira sredstva umjesto slanja čestitki klijentima i poslovnim partnerima.

 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine, danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke.

Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu. 

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

NEMA KOMENTARA