U Sarajevu uhapšen Fočak koji je s plastičnim pištoljem opljačkao Raiffeisen banku

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšen Fočak koji je s plastičnim pištoljem opljačkao Raiffeisen banku

Policijski službenici IV PU sinoć su u 20 sati i 40 minuta u u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, lišili slobode Č.S., rođenog 1984. godine u Foči, a nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih razbojništva, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Isti se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnih djela rabojništva na području općine Novi Grad Sarajevo i to:

"Dana 12.12.2018.godine u poslovnicu 'Lutrija BiH', ulica Trg nezavisnosti, dana 18.12.2018.godine u poslovnicu 'Lutrija BiH Automat club', ulica Gradačačka i dana 19.12.2018.godine u poslovnicu 'Raiffeisen bank', ulica Trg međunarodnog prijateljstva", saopćeno je iz MUP-a KS. 

"Prilikom pretresa lica Č.S. pronađen je i oduzet novac za koji se sumnja da potiče iz pomenutih krivičnih djela. Također, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi navedeno lice u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta dva plastična pištolja, dvije jakne i par rukavica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih sslobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju nevedenih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije