Godina jubileja / Podravkin kutak ponovo u centru zbivanja Mostarskog sajma gospodarstva

06. 04. 2017. u 09:10:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Obraćanjem hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, otvoren je jubilarni 20. Međunarodni sajam gospodarstva koji se do 8. aprila održava u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru.

Republika Hrvatska je po drugi puta zemlja partner Sajma, a izložbeni prostor Podravke, jedne od najvažnijih hrvatskih kompanija, posjetili su premijer Plenković zajedno sa nazočnim zvaničnicima zemalja regije, diplomatskog kora, te u pratnji direktorice Sajma Dalfine Bošnjak.

"Obilježavanje jubileja – 20. izdanja Mostarskoga sajma potvrda je značaja manifestacije. Nama iz Podravke je, od samog pokretanja, bilo strateški važno da budemo prisutni, ujedno dajući svoj doprinos bogatstvu ponude, atraktivnosti i zanimljivosti ovog međunarodno priznatog događaja. Izvanrednost Mostarskoga sajma je u činjenici da pruža priliku gospodarstvenicima - izlagačima, domaćim i inozemnim, da predstave svoje proizvode i kompanije, da se upoznaju, sklope poslove i razmijene iskustva. Podravkino predstavništvo u BiH je, po broju zaposlenih, među najbrojnijim predstavništvima, a poslujemo u više od 20 zemalja. 

Bh. tržište, tradicionalno, smatramo jednim od najvažnijih, najvjernijih i najzahvalnijih tržišta te nam je i nastup na Sajmu stoga i značajniji“, rekao je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Podravka se i ove godine na svom izložbenom prostoru predstavila Vegeta kulinarskim kutkom, Lino kutkom za najmlađe, a poseban je fokus bio na promociji noviteta - Vegeta Maestro-mono začina i novim Dolcela asortimana muffina. 

Centralno mjesto na izložbenom prostoru zauzeo je neizostavni, najproslavljeniji Podravka brand – Vegeta. Ove godine i Podravka slavi jubilej – prvih dvadeset godina sjajne suradnje sa Mostarskim sajmom gospodarstva. Vjerni potrošači - posjetitelji Sajma mogu pronaći Podravkin izložbeni prostor na Sajmu i kušati neku od delicija koje spravljaju vrijedni promotori kuhanja.

Svečanom otvaranju jubilarnog 20. Sajma su i ove godine su nazočile brojne visoke uzvanice - državnici iz regije, a osim premijera Plenkovića, u delegaciji koja je obišla sajam bili su i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te predstavnici izaslanstava iz Mađarske, Makedonije, Bugarske, Slovenije i NR Kine. U izložbenom prostoru Podravke i HGK KKŽ, delegacije su dočekali domaćini Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Darko Koren, župan KKŽ i Mirko Habijanec, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Koprivnica.

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar afirmiran je kao najveća i najznačajnija gospodarska manifestacija u širim razmjerima, i kao takav je uvršten u mnoge sajamske godišnje kalendare poslovnih ljudi u Bosni i Hercegovini, u susjednim zemljama i cijeloj široj regiji, a postao je najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnja zemlja partner Sajma je Republika Hrvatska.

Tradicionalna svečana Podravkina večera u organizaciji Podravke i Koprivničko-križevačke županije i ove godine održat će se u hotelu Mostar.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Mostar Podravka

NEMA KOMENTARA