Već od 39.99 KM: Wizz Air od sutra leti i s aerodroma u Sarajevu

E. H.
Već od 39.99 KM: Wizz Air od sutra leti i s aerodroma u Sarajevu
Foto: Arhiv / Wizz Air
Inauguralnim letom aviona na relaciji Sarajevo - Budimpešta sutra će prvi put biti i zvanično ostvarena saradnja između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i kompanije Wizz Air.

Tačnije, prvi avion iz Budimpešte na pistu sarajevskog aerodroma trebao bi sletjeti u 8.55 sati, dok je njegovo polijetanje prema Budimpešti predviđeno pola sata kasnije.

"Preliminarni i neslužbeni podaci koji su nam dostavljeni pokazuju da je interes izuzetno visok. Prvih nekoliko letova već je gotovo popunjeno, a naše osoblje redovno prati stranicu ove aviokompanije, te se prema planu letova može zaključiti da je takav trend u stalnom porastu", istaknuli su za Radiosarajevo.ba iz Ureda glasnogovornika Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Ovo je, inače, jedina izravna aviolinijom između BiH i Mađarske, te će konačno biti ostvarena direktna saradnja dvije države na području turizma, trgovine i poslovne razmjene.

"Avioni Wizz Aira letjet će dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, a dolaskom u mađarsku prijestolnicu putnicima iz BiH će biti dostupne i druge linije. Tačnije, bit će im dostupna 61 linija ove kompanije u pravcu 29 zemalja", zaključuju u izjavi iz sarajevskog aerodroma.

Ono što je zanimljivo za putnike jeste da će karta koštati od 39.99 KM u jednom pravcu, a varirat će ovisno od broja slobodnih mjesta i datuma putovanja. Karte će biti dostupne na web-stranici Wizz Aira, preko kompanije Centrotours, ali i na šalteru prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije