Nakon Budimpešte: Avioni Wizz Aira bi iz Sarajeva mogli letjeti i u druge gradove

Radiosarajevo.ba
Nakon Budimpešte: Avioni Wizz Aira bi iz Sarajeva mogli letjeti i u druge gradove
Foto: Arhiv / Wizz Air
Nakon što je jutros prvi avion kompanije Wizz Air sletio na Međunarodni aerodrom u Sarajevu kako bi primio putnike za Budimpeštu, iz ove kompanije su najavili nastavak saradnje sa sarajevskim aerodrom.

Čelnici ove kompanije razmišljaju o tome da sa sarajevskog aerodroma Wizz Airovi avioni lete na još nekoliko linija, što je vrlo moguće u skoroj budućnosti. Ipak, u tome ih sprečavaju visoke takse koje naplaćuje sarajevski aerodrom, ali nova shema poticaja usvojena pred kraj 2016. godine mogla bi omogućiti nove letove sa sarajevskog aerodroma, prenosi ExYuaviation.

"Uz pozitivna iskustva s novom rutom za Budimpeštu, Wizz Air će vrlo vjerovatno donijeti odluku da iz Sarajeva njihovi avioni lete na još neke destinacije", kazala je Sanja Bagarić Arnaut, glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Još ranije slične informacije potvrdio je i izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi, koji je kazao kako je potrebno da kompanija napravi valjan komercijalni dogovor sa aerodromom u Sarajevu.

"Oni moraju smanjiti takse koje nam naplaćuju. BiH je apsolutno pravi izbor za naš biznis plan", kazao je Varadi, a iz njegove kompanije tada su dodali da bi, nakon Tuzle, Sarajevo moglo postati vrlo važna destinacija za Wizz Air, kao i to da su zainteresirani za investiranja u sarajevski aerodrom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije