Otvorena prva dm prodavnica u Lukavcu

Promotivni tekst
Otvorena prva dm prodavnica u Lukavcu
Promo / Prva dm prodavnica u Lukavcu

U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb, danas je u Lukavcu otvorena prva dm prodavnica. Prodajna mreža najvećeg drogerijskog lanca u BiH sada broji 75 prodavnica u 44 grada, a građani Lukavca u prilici su da na jednom mjestu potraže različite proizvode iz širokog asortimana zdrave hrane, njege i ljepote, domaćinstva te iz asortimana za bebe.

„Uvijek s radošću dolazimo u nove sredine kako bismo našim kupcima bili što bliže i sa velikim zadovoljstvom Lukavac upisujemo na listu naše prodajne mreže. U našem novom prodajnom objektu kupci mogu uživati u jedinstvenom doživljaju kupovine, birajući željene proizvode iz različitih asortimana dm marke ali i ostalih domaćih i svjetskih brendova. Također, u okviru naše bogate ponude su i brojni proizvodi po trajno sniženim cijenama, iz cjenovnog koncepta UVIJEKPOVOLJNO“, povodom početka rada prve dm prodavnice u Lukavcu, izjavila je regionalna menadžerica dm-a Lejla Andrić.

Prva dm prodavnica u Lukavcu - undefinedPromo: Prva dm prodavnica u Lukavcu

Povodom otvorenja, za svoje prve kupce u ovome gradu, dm je pripremio niz iznenađenja i pogodnosti kao i specijalnu ponudu 1+1 gratis proizvoda. Svi kupci danas su na poklon dobili dm trajni ceker, a iskoristili su i popust od 15% na ukupan iznos računa! Oni koji su kupovinu obavili u iznosu od 20 KM i više imali su priliku da učestvuju u kolu sreće i u toj igri osvoje različite poklone, dok su svi oni čiji je iznos računa bio 40 KM i više na poklon dobili peškir.

Početak rada nove prodavnice dm je obilježio i društveno odgovornim angažmanom te je u okviru inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću, uručena donacija za realizaciju projekta Uređenje školskog parka u Lukavcu.   

Prva dm prodavnica u Lukavcu - undefinedPromo

Ček donacije u iznosu od 8.773 KM uručila je Andrić, koja se osvrnula na značaj projekta: Ovaj ekološki projekt jedan je od ukupno šest odabranih iz cijele BiH čiju realizaciju će dm podržati i tako podržati unapređenje životne sredine i okoliša u lokalnim zajenicama. Nadamo se kako će stanovnici Lukavca, nakon obnove i uređenja ove značajne parkovske površine u gradu, kvalitetnije i radosnije provoditi svoje vrijeme u toj zelenoj oazi“. 

Školski park jedna je od najvećih i najposjećenijih parkovskih površina u Lukavcu, ali je već izvjesno vrijeme u izuzetno zapuštenom stanju. Realizacijom projekta bit će obnovljen prostor namijenjen za dječiju igru, što podrazumijeva rekonstrukciju i obnovu postojećeg parkovskog mobilijara; vrtuljka, tobogana i klackalice, a planirana je obnova zelene površine sadnjom 35 novih sadnica.

Konačni izgled ove gradske parkovske površine koja se prostire na 10.000 m² bit će uljepšan i farbanjem klupa te postavljanjem novih korpica za otpatke. 

„Zahvaljujemo se kompaniji dm na podizanju ekološke svijesti na području općine Lukavac, kao i na značajnoj donaciji za realizaciju projekta Uređenje školskog parka, s obzirom da će u novouređenom parku, u lijepom ambijentu, ugodno vrijeme moći provoditi djeca, učenici ali i drugi građani. Ovom prilikom ističemo i naše zadovoljstvo što je dm kao uspješan, poželjan i društveno odgovoran poslodavac svoje poslovanje proširio i na općinu Lukavac“, izjavio je načelnik Općine Lukavac, Edin Delić.

Načelnik je podsjetio kako je je Lukavac, uključujući i užu gradsku jezgru, s obzirom na brojne fabrike koje ga okružuju na svega 900 metara zračne linije izuzetno izložen različitim faktorima zagađenja koji nastaju u procesu industrijske proizvodnje, te je obnova zelenih gradskih površina, koje stvaraju pozitivnu mikroklimu, time i značajnija.

Osim današnje donacije za realizaciju ovog projekta te brojnih pogodnosti za svoje prve kupce u Lukavcu, dm je povodom otvorenja prve prodavnice u ovome gradu osigurao pogodnosti i u narednom periodu. Tako za svaku obavljenu kupovinu do 8.2. svi kupci mogu iskoristiti 15% popusta na ukupan iznos računa. Ali ni to nije sve, jer u periodu od 6.2. do 13.2.2020 dm organizuje nagradnu igru u kojoj učesnici mogu osvojiti vrijedne nagrade. Prva nagrada je Xiaomi 856 električni skuter, druga nagrada je Lenovo IdeaPad laptop, dok preostali fond nagrada čini 10 dm poklon kartica u vrijednosti od po 25 KM.

 

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za trinaest godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa 719 zaposlenika i 75 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2018/19. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 188,2 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača. Među dm robne marke spadaju Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i mnoge druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije