Osiguranici Vienna osiguranja VIG dijele svoja iskustva

Promotivni tekst
Osiguranici Vienna osiguranja VIG dijele svoja iskustva
Promo / Vienna osiguranja VIG

Zapazili smo da u posljednjih nekoliko dana osiguranici Vienna osiguranja VIG u medijima dijele svoja isukstva sa životnim i zdravstvenim osiguranjem te smo tim povodom zamolili Izvršnu direktoricu Vienna osiguranja VIG da nam pojasni o čemu se radi.

„Vienna osiguranje d.d. VIG tržišni je lider u životnom osiguranju u BiH. U našem dosadašnjem poslovanju smo isplatili preko 16 hiljada odštetnih zahtjeva odnosno preko 58 miliona KM. Najveći dio ovih sredstava je podrazumijevao podršku našim osiguranicima i njihovim porodicama u prevladavanju izazovnih životnih situacija. Muamer, Bojan i Marijana su samo neki od naših zadovoljnih osiguranika te koristim priliku da im se zahvalim što su svoja iskustva podijelili sa svima nama.” istakla je gospođa Mersiha Korjenić.

Trenutna pandemija koronavirusa ima veliki uticaj na živote i zdravlje građana. Na koji način Vienna osiguranje VIG pomaže svojim osiguranicima u ovim okolnostima?

„Koristi životnog i zdravstvenog osiguranja najviše dolaze do izražaja u situacijama kao što je ova. Naime, kada je narušeno zdravlje ili život, a redovna primanja se smanje ili izostanu, nema druge alternative osim ušteđevine (ko je ima!) ili police osiguranja. Pored podrške u smislu isplata po nastanku osiguranih slučajeva, naša podrška u pandemiji podrazumijeva i odgode plaćanja premije kod ugroženih kategorija osiguranika, odobravanja moratorija zajednički sa našim banko partnerima za kredite sa ugovorenim osiguranjem, omogućavanja ugovaranja novih ili izmjena postojećih ugovora o osiguranju bez potrebe fzičkog kontakta i dr. Pored toga, samostalno kao i u saradnji sa strukovnim udruženjima u BiH smo donirali potrebnu medicinsku i zaštitnu opremu zdravstvenim ustanovama u zemlji“, pojasnila je gospođa Korjenić.

Koliko građani u BiH, ali i kompanije imaju razvijenu svijest o potrebi i značaju osiguranja?

„Nedovoljno razvijena svijest o svrsishodnosti i značaju osiguranja, naročito životnih, rezultira u činjenici da životna osiguranja predstavljaju oko 20% ukupnog osiguravateljnog tržišta zemlje. Poređenja radi, isto toliko otpada i na kasko osiguranja vozila od autoodgovornosti. Vjerujem da će, ako ništa, onda trenutna zdravstvena i finansijska situacija potvrditi da je naš život važniji od “života” naših vozila te da sebe i svoje najmilije trebamo pravovremeno zaštititi od rizika današnjice.“, zaključuje za kraj naša sagovornica.

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u životnom osiguranju u BiH te je najnagrađivanije društvo za osiguranje u BiH u posljednjih nekoliko godina. Takođe je i članica Vienna Insurance Group – VIG koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije