Moderan i nov način plaćanja računa BH Telecoma

Radiosarajevo.ba
Moderan i nov način plaćanja računa BH Telecoma
Od danas su moguće dvije nove usluge iz opusa internet i mobilnog bankarstva.

Riječ je prije svega o usluzi "Click Pay" koja omogućava plaćanje računa BH Telecoma samo jednim klikom, putem mobilnog i internet bankarstva Sberbank BH. Također, klijenti Sberbank BH će sa svojih računa moći jednostavnije i brže poslati dopunu Ultra kredita na bilo koji Ultra broj BH Telecoma, u okviru usluge Top Up.

Click Pay je funkcionalnost unutar internet i mobilnog bankarstva, koja omogućava klijentima Sberbank BH da bilo koji račun za usluge BH Telecoma plaćaju brže i mnogo jednostavnije.

Da bi započeli s korištenjem, korisnici jednokratno moraju unijeti podatke o usluzi koju žele plaćati na ovaj način.

Nakon aktivacije usluge u sistemu elektronskog / mobilnog bankarstva, klijentima Sberbank BH će u inbox stići račun, a putem SMS poruke će dobiti obavijest o prispijeću računa. Plaćanje usluge realizira se jednim klikom, izborom opcije plati.

Top Up je dodatna funkcionalnost u okviru internet i mobilnog bankarstva Sberbank BH koja omogućava klijentima Sberbank BH slanje dopune za Ultra brojeve po vlastitom izboru. Korištenje usluge je besplatno i za pošiljaoca i za primaoca dopune.   

Obje ove usluge su novost na tržištu, s obzirom na to da ih trenutno ne nudi nijedna banka, niti telekom operater.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije