Master program u skladu s potrebama tržišta

Radiosarajevo.ba
Master program u skladu s potrebama tržišta
FOTO: Radiosarajevo.ba / U sklopu Dana otvorenih vrata predstavljen novi program
Danas je u sklopu Dana otvorenih vrata promoviran novi master studij pod nazivom Master of business administration (MBA) u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ovaj novi postdiplomski studij ima dva smjera: smjer Finansijski menadžment i bankarstvo i smjer Računovodstvo i revizija. Master studij se provodi u saradnji sa partnerom Ekonomskim fakultetom u Ljubljani.

„To su smjerovi koji su primarno namjenjeni finansijskom sektoru, a mi u Bosni i Hercegovini u finansijskom sektoru imamo 10.000 zaposlenih ljudi. Naš partner Ekonomski fakulet Univerziteta u Ljubljani je zaista respektabilan, to je fakultet koji je među 90 najboljih fakulteta u svijetu i zaista nam čini veliku čast što smo partneri s njima.“ istakla je dekanesa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Jasmina Selimović.

Ekonomski fakultet Univerzitet u Ljubljani je uvršten u 90 najboljih fakulteta u svijetu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu je među 5% najboljih poslovnih škola u svijetu i jedini je koji ima dva međunarodna certifikata AACSB i EPAS.

„MBA (Master of business administration) studij namjenjen ljudima iz poslovne zajednice, ljudima koji imaju već poslovnu praksu i na njihov zahtjev je ovakav studij napravljen. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, a studenti će imati mogućnost studijskog putovanja u Ljubljanu gdje će biti organizovana nastava za dva predmeta. Studenti stiču dvojnu diplomu – ekonomskih fakulteta u Sarajevu i Ljubljani“ rekla je prof. dr. Selimović.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Aziz Šunje istakao je višegodišnju saradnju sa Ekonomskim fakultetom Sveučišilšta u Zagrebu.

„Ti studiji u trajnju od godinu ili dvije, specijalistički su orijetnirani. Naša intencija je da studenti budu certificirani po svjetskim standardima“, rekao je Aziz.

O prednostima postdiplomskog studija Javni sektor i okoliš govorio je profesor Eldin Mehić  „Ovaj studij namjenjen su ne samo diplomiranim ekonomistima već i svima onima koji su završili fakultete društvenih nauka. Ono što je prednost ovog studija jeste mogućnost usavršavanja u ovoj oblasti i napredovanja u karijeri kako na domaćem tako i na međunarodnom tržištu“

Polaznici postdiplomskih studija Ekonomskog fakulteta u Sarajevu na ovaj način stiču mogućnost zaposlenja u roku od 6 mjeseci što je ogromna prednost ovih specijalističkih master programa u odnosu na druge.
Upis na postdiplomske studije otvoren je do 28.9.2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije