Sarajevo: Dan otvorenih vrata drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Dan otvorenih vrata drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ekonomski fakultet u Sarajevu
Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje Dan otvorenih vrata drugog ciklusa (master) studija, koji će se održati u prostorijama fakulteta u četvrtak, 6. septembra 2018. godine u 17 sati.

Ekonomski fakultet u Sarajevu: Dan otvorenih vrata drugog ciklusa studija

Bit će to prilika da se mnogobrojnim zainteresovanim i javnosti prezentira novi program - Master of Business Administration (MBA). Cilj programa je u oblasti bankarstva, finansijskog menadžmenta i računovodstva pružiti kandidatima napredna znanja i vještine iz sfere poslovanja, te pripremiti ih za različite upravljačke funkcije u preduzećima.

Podsjećamo da je Ekonomski fakultet ranije internacionalizirao programe uvođenjem smjerova na engleskom jeziku na svim nivoima studija, pa tako i u sklopu II ciklusa. Drugi ciklus studija je organiziran po uzoru na vodeće svjetske fakultete ekonomije i menadžmenta, sa atraktivnim smjerovima: 

  • Master studij odsjek Ekonomija, odsjek Menadžment, odsjek Menadžment na engleskom jeziku, 
  • Master studij u saradnji sa Univerzitetom u Boltonu (UK)- Islamsko bankarstvo, 
  • Master studij u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, 
  • Master studij u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Ljubljani – Javni sektor i ekonomija okoliša, 
  • Master program u saradnji sa Microsoftom. 

Ekonomski fakultet poziva sve zainteresovane da posjete Dan otvorenih vrata drugog ciklusa studija, te se informišu o postojećim master programima, koji nude odlične mogućnosti za napredovanje. 

Izjave za javnost rukovodstvo i šefovi odsjeka Fakulteta dat će u 16 sati i 45 minuta uoči zvaničnog otvaranja manifestacije Dan otvorenih vrata, 6. septembra 2018. (četvrtak) u auli Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Ekonomski fakultet u Sarajevu kao jedina međunarodno akreditovana visokoobrazovna institucija u zemlji i Ekonomski fakultet u Ljubljani kao nosilac tri najznačajnije međunarodno priznate akreditacije, čime je svrstan među 90 najboljih fakulteta u svijetu, na ovaj način ostvaruju jedinstven vid saradnje dvije najjače obrazovne institucije na našim prostorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije