Lutrija BiH: Odgovorno priređivanje igara na sreću prioritet u našem poslovanju

A. S.
Lutrija BiH: Odgovorno priređivanje igara na sreću prioritet u našem poslovanju
Foto: Privatni album / Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH

Lutrija Bosne i Hercegovine je jedna od vodećih javnih kompanija po pitanju društveno-odgovornog djelovanja u Bosni i Hercegovini i izuzetno smo ponosni na tu činjenicu. 

To je u intervjuu za Radiosarajevo.ba kazao Edhem Pašukan, direktor ove kompanije, koji je u razgovoru za naš portal sumirao dešavanja u godini na izmaku, ali i otkrio kakva sve iznenađenja očekuju njihove igrače u 2020. godini. 

Radiosarajevo.ba: Gospodine Pašukan, možete li nam ukratko sumirati poslovne rezultate u 2019. godini?

Pašukan: Godina još nije završena ali prema trenutnim pokazateljima imamo dovoljno razloga biti zadovoljni. Poslovni rezultati ostvaruju kontinuirani rast kako po prihodima, tako i i u ostalim segmentima poslovanja. Lutrija BiH kao lider na tržištu igara na sreću u BiH kroz praćenje svjetskih i evropskih trendova ali i novih multimedijalnih tehnologija, maksimalno ulaže napore da zadrži vodeću poziciju. Svjesni smo da ništa ne dolazi slučajno te da je poslovni uspjeh u 2019. godini prije svega posljedica dobre unutrašnje organizacije te isto tako našeg odnosa i odgovornosti prema našim igračima kojima ulijevamo povjerenje.

Radiosarajevo.ba:  Koliko ste zadovoljni planiranim projektima?

Pašukan: Lutrija BiH u odlazećoj godini ostvarila je značajne iskorake, prije svega u dijelu prodaje, ali i ostvarenja zacrtanih ciljeva koji su podrazumijevali završetak nekih bitnih investicijskih ciklusa, posebno kada je u pitanju digitalizacija te jačanje web kanala uplate.

Radiosarajevo.ba: Primjetili smo kod građana BiH pozitivne kritike na popularnu igru-Srećke, da li ste to očekivali?

Pašukan: Lutrija BiH i naši razvojni i istraživački timovi redovno osluškuju potrebe naše ciljne skupine. Konkretno kada  su u pitanju Srećke, vrlo pomno smo pratili zahtjeve i reakcije naših igrača te smo shodno tome kreirali nagradne fondove ali i cijenu naših srećki. Naši dobavljači su najbolje kompanije na svijetu u industriji igara na sreću.

Naše kretanje jeste da ponudimo ono što ima interes igrača, uzimajući u obzir sve parametre po pitanju kreiranja igara po evropskom standardu odgovornog priređivanja igara.

Radiosarajevo.ba: Kroz TV Bingo ste pokazali da je Lutrija BiH društveno-odgovorna kompanija. Vjerujemo da ste ponosni što ste ugostili brojne goste iz svih dijelova BiH?

Pašukan: Lutrija Bosne i Hercegovine je jedna od vodećih javnih kompanija po pitanju društveno-odgovornog djelovanja u Bosni i Hercegovini i izuzetno smo ponosni na tu činjenicu. Pored aktivne podrške u oblastima kulture i sporta, društvenu odgovornost manifestujemo i kroz emisiju TVBINGO, u kojoj svake sedmice ugostimo i finansijski podržimo određeno udruženje. Do sada smo od početka emitovanja emisije  TV Bingo Show imali priliku  ugostiti preko 800 udruženja i njihov smo rad pomogli  sa skoro šest milliona konvertibilnih maraka. Bitno je i reći da se 50% od naknade za priređivanje igara na sreću Lutrije BiH uplaćuje u budžet Federacije BiH, a navedena sredstva se koriste za različite projekte ali i za pomoć socijalno ugroženim kategorijama društva. 

Jackpot srećka donosi dobitak od 250.000 KM - undefined

Lutrija BiH: Jackpot srećka donosi dobitak od 250.000 KM

Radiosarajevo.ba:  Pripremate li nova iznenađenja, šta mogu očekivati igrači igara na sreću, kakvi su planovi za 2020. godinu?

Pašukan: U narednoj godini planiramo unaprijediti dosadašnje kanale prodaje, posebno kada govorimo o eNovčaniku koji u ponudi ima sve klasične igre ali i igru klađenja na sportske događaje i loto brojeve. U narednom periodu očekujemo unapređenje mobilne aplikacije u kojoj ćemo otvoriti još dodatnih mogućnosti. Nastavit ćemo nuditi kvalitetu priređivanja igara koju naši igrači zaslužuju, a to možemo samo kroz ulaganje i edukaciju naših zaposlenika, jer je to zasigurno naš najmoćniji resurs. Naravno, pratimo i globalna kretanja i najnovija tehnološka dostignuća u industriji igara na sreću te na osnovu detaljnih analiza planiramo svoje daljnje korake. Odgovorno priređivanje igara na sreću jedan je od prioriteta u našem poslovanju, vlasnici smo i Certifikata odgovornog priređivača igara na sreću, koju dodjeljuje Evropska lutrijska asocijacija. Naš cilj je da, prateći prakse svjetskih i evropskih lutrija, kontinuirano održavamo tržišni kredibilitet.

Radiosarajevo.ba: Na šta ste kao direktor jedne ugledne bh. kompanije posebno ponosni?

Pašukan: Na prvom mjestu bih naveo znanje, angažman i posvećenost svih zaposlenika. Transparentnim djelovanjem prema našim igračima dodatno smo ulili stabilnost, sigurnost i povjerenje što je dodatno doprinijelo pozitivnim poslovnim rezultatima. Također, kompletnost usluge je ono što nas čini drugačijima i što nam omogućuje da održimo lidersku poziciju. Stručnost i odgovornost su naši prioriteti, tako da naši igrači mogu biti sigurni da će biti tretirani po najvišim standardima ali i pozitivnim praksama ostalih evropskih lutrija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije