Krautz-Temax gradi novi pogon za proizvodnju folija

Radiosarajevo.ba
Krautz-Temax gradi novi pogon za proizvodnju folija

Grupacija Krautz-Temax iz Orašja, koja se bavi proizvodnjom različitih tipova zaštitnih folija i ekspandiranog polistirena, uskoro pokreće izgradnju novog proizvodnog pogona na više od 20.000 kvadratnih metara već kupljenog zemljišta.

krautz-temax-orasje3.jpg - undefined

Tvornica Krautz-Temax u Orašju     Foto: Krautz-Temax

Realizacijom ove investicije, proizvodni kapaciteti u Orašju će biti utrostručeni, saopćeno je nakon sastanka sa predstavnicima FIPA-e.

Sve donedavno, kompletna proizvodnja u Orašju bila je namijenjena isključivo kupcima na evropskom, azijskom i američkom tržištu.

Pokretanjem kompanije Blue Trade u okviru ove grupacije, kompletan proizvodni asortiman od sada će biti dostupan i kupcima na regionalnom tržištu.

“Trenutno kompanije iz BiH potrebe za ovim materijalima zadovoljavaju uglavnom uvozom proizvoda lošijeg kvaliteta i po nerealnim tržišnim cijenama. Domaće tržište nas je već prepoznalo, što se osjeti kroz veliki broj upita za naše proizvode koje svakodnevno primamo”, rekao je direktor Blue Tradea Davor Mulalić.

"Na regionalno tržište donosimo proizvode visoke kvalitete, čije karakteristike zadovoljavaju zahtjeve globalnih farmaceutskih kuća, proizvođača hrane, te velikih proizvodnih sistema iz različtih industrija", rekao je Mulalić.

krautz-temax-orasje1.jpg - undefined

Proizvodnja folije       Foto: Krautz-Temax

Uskoro kreće i proizvodnja ekstrudiranog polistirena, što će biti značajna novost za tržište ovog materijala u BiH, s obzirom na to da se ovaj materijal do sada u potpunosti uvozio.

Osim toga, do početka naredne godine planirano je i pokretanje punionice prirodne izvorske vode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije