Bingo preuzima Pivaru Tuzla i Prehranu-promet

Radiosarajevo.ba
Bingo preuzima Pivaru Tuzla i Prehranu-promet

Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo je društvu Bingo export-import Tuzla sticanje većinskih udjela u društvima Pivara Tuzla i Prehrana-Promet iz Tuzle.

Na ovaj način Konkurencijsko vijeće je donijelo rješenje kojim je ocijenjena dopuštenom koncentracija koja će nastati na tržištu proizvodnje i veleprodaje piva i bezalkoholnih pića (mineralne vode i gaziranih sokova) u Bosni i Hercegovini, i tržištu iznajmljivanja nekretnina na teritoriji Grada Tuzle, sticanjem kontrole privrednog subjekta Bingo d.o.o. export-import Tuzla nad privrednim subjektom RK Invest d.o.o. Sarajevo, kupovinom većinskog dijela osnivačkog kapitala, odnosno sticanjem većinskog udjela u privrednom subjektu Pivara d.d. Tuzla, i većinskog udjela u privrednom subjektu Prehrana- promet d.d. Tuzla.

Društvo RK Invest je ranije otkupilo većinske udjele u društvima Pivara Tuzla i Prehrana-Promet, gdje posjeduje 82,58%, odnosno 72,3% dionica.

Inače, prijavu o koncentraciji Konkurencijsko vijeće je zaprimilo u aprilu ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije