Kompanije iz Hrvatske na međunarodnom sajmu halal industrije

Radiosarajevo.ba
Kompanije iz Hrvatske na međunarodnom sajmu halal industrije
Međunarodni sajam halal industrije "Sarajevo Halal Fair" (SHF) 2018, koji će se od 27. do 29. septembra, u organizaciji BBI i Islamske razvojne banke (IsDB) održati u bh. prijestolnici, predstavljen je ovih dana u Hrvatskoj.

Članovi koordinacionog tima SHF-a u ime BBI banke Amel Kovačević, direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom i Dino Selimović, direktor Marketinga i komunikacija u saradnji sa Centrom za certificiranje halal kvalitete pri Islamskoj Zajednici u Hrvatskoj održali su niz sastanaka u ovoj zemlji u cilju promocije ovog jedinstvenog događaja u Jugoistočnoj Europi.

"SHF predstavlja priliku cijeloj regiji za značajnije uključivanje u tokove jednog od najvećih rastućih tržišta na svijetu i stoga očekujemo nastup najpoznatijih prehrambenih brendova i pružatelja usluga u cilju promocije Republike Hrvatske kao Halal friendlydestinacije“, kazao je Aldin Dugonjić, rukovodilac Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj, koji je uz Agenciju za certificiranje halal kvalitete u Bosni i Hercegovini jedini u jugoistočnoj Europi akreditovan i svjetski priznat kada je u pitanju oznaka kvalitete "halal“.

"Veoma smo zadovoljni ovom posjetom. Hrvatska ima značajan broj kompanija s halal certifikatom  i sve su iskazale interes za učešće na halal sajmu u Sarajevu. Također, halal industrije u Hrvatskoj i BiH prate svjetske trendove i u stalnom su porastu. SHF je odlična platforma za uvezivanje kupaca i distributera iz zemalja Istoka, sa kojima mi u BBI tradicionalno, kao banka čiji osnivači dolaze iz tog dijela svijeta, imamo dobre veze, sa tržištima regiona koje ima ogroman potencijal da pruži te usluge i proizvede halal proizvode“, izjavio je nakon posjete Amel Kovačević, koji je pozvao kompanije iz Hrvatske, koje posjeduju halal certifikat da se prijave i na vrijeme rezervišu svoje mjesto Sarajevo Halal Fair-u, naglasivši kako se očekuje dolazak poslovnih ljudi iz halal industrije iz Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, zemalja Europske Unije i drugih velikih tržišta.

Sarajevo Halal Fair (SHF) okupit će na jednom mjestu halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta, a više informacija o sajmu, te kako rezervirati izložbeni prostor i prijaviti se za učešće dostupno je putem web stranice: http://www.sarajevohalalfair.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije