Sarajevo Halal Fair: Nova tržišta za halal certificirane kompanije iz BiH i regije

Promotivni tekst
Sarajevo Halal Fair: Nova tržišta za halal certificirane kompanije iz BiH i regije
Foto: BBI / Amer Bukvić

Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IsDB), a pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića najavila je održavanje međunarodnog sajma halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) koji će se u glavnom gradu BiH održati od 27. do 29. septembra 2018. godine u centru Skenderija.

Sarajevo Halal Fair (SHF) okupit će na jednom mjestu halal proizvođače, distributere i kupce iz cijelog svijeta. Sajam će omogućiti susrete regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Europske Unije, Saudijske Arabije, Turske, Bahreina, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije i mnogih drugih tržišta.

U BiH, Hrvatskoj, Srbiji, kao i u cijelom regionu, ima jako veliki broj halal certificiranih proizvođača koji pokušavaju izaći na nova tržišta. Cilj je da napravimo veliki sajam, izložbu svih tih proizvoda i da iz EU, Turske, Malezije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Indonezije, gdje su velika tržišta, dovedemo distributere i kupce koji bi otvorili vrata našim proizvođačima kako bi izvozili svoje proizvode i usluge“, najavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Bukvić ističe kako je to veoma važno, da otvara novu dimenziju Sarajeva i BiH, koji će osim Sarajevo Business Foruma (SBF), Sarajevo Film Festivala (SFF) od ove godine dobiti i Sarajevo Halal Fair (SHF), međunarodni sajam koji će u tom periodu glavni grad BiH pozicionirati na mapu svjetske ekonomije.

Uz Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i BBI VIP Business Club, organizatori SHF-a su Islamic Development Bank (IsDB) i njihov THIQAH business forum, a podršku u organizaciji pružit će Islamska zajednica u BiH, Privredna/Gospodarska Komora F BiH, Udruženje Halal industrije, Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH, Centar za certificiranje halal kvalitete Hrvatske, Balkansko udruženje muslimana potrošača (BUMP) i mnogi drugi.

Podršku projektu najavila je i Vlada Kantona Sarajevo, a više informacija o sajmu, te kako rezervirati izložbeni prostor i prijaviti se za učešće dostupno je putem web stranice: http://www.sarajevohalalfair.com.

sarajevo halal fair.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije