Prezentirano 250 projekata: Završen Sarajevo Business Forum 2018

Anadolija
Prezentirano 250 projekata: Završen Sarajevo Business Forum 2018
Direktor BBI banke Amer Bukvić izjavio je danas na zatvaranju Sarajevo Business Foruma (SBF) 2018 da je ovogodišnji forum, u svom devetom izdanju, imao 1.800 akreditovanih učesnika.

"Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je SBF 2018. ugostio 1.800 akreditovanih učesnika, uključujući 371 akreditovanih medija, iz više od 50 zemalja. Imali smo 680 učesnika iz Bosne i Hercegovine i regije kao i 370 međunarodnih učesnika. Pripremili smo za njih 250 projekata koji su dostupni na internet stranici, a održano je i 365 B2B sastanaka, odnosno poslovnih platformi, 15 posto više nego prošle godine", kazao je Bukvić prisutnima.

Izrazio je posebnu zahvalnost svima koji su na neki način dali doprinos održavanju ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma.

"Prvo se moram zahvaliti Corneliji Meyer za odlično obavljen posao voditeljice programa Sarajevo Business Foruma. Također bih se zahvalio i Predsjedništvu BiH koje je bilo pokrovitelj ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma (SBF) kao i našim saradnicima, Islamskoj banci za razvoj, Islamskoj banci Dhabi i Islamskoj banci Dubai za njhovu podršku i prijedloge, te drugim partnerima, sponzorima i svima koji su poržali SBF", rekao je Bukvić.

Zahvalio se i medijskim sponzorima kao i cijelom timu osoblja BBI banke na njihovom doprinosu SBF-u.

Na kraju je izrazio nadu da su svi učesnici na najbolji način iskoristili prilike koje su predstavljene na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu.

"Nadam se da ste svi vi na najbolji način iskoristili prilike koje su ovdje predstavljene. Umrežavanje je kontinuirana aktivnost i mi vam stojimo na raspolaganju i naredne godine do sljedećeg SBF-a 2019. godine kako bi zajedno radili na traganju za prilikama za investiranje. Hvala vam što ste bili s nama i vidimo se ponovo i naredne godine", rekao je Bukvić.

Nakon njegovog obraćanja zajedničkom fotografijom učesnika je i zvanično zatvoren ovogodišnji Sarajevo Business Forum.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije