Finansije / Karlheinz Dobnigg: Uspješna poslovna 2018. godina za Raiffeisen banku BiH

13. 12. 2018. u 20:15:00 Fena

Shares:0

"Raduje nas što je i ova poslovna godina protekla uspješno uz ostvarenje dobrih rezultata. Prilagođavanjem naše ponude odgovorili smo na izazove koje je pred nas postavio trend digitalizacije", izjavio je večeras u Sarajevu predsjednik Uprave Raiffeisen banke BiH Karlheinz Dobnigg tokom novogodišnjeg druženja sa predstavnicima medija, a čiji su domaćini bili članovi Uprave banke.

Ponosni su, kako kaže, i na novu uslugu "m-plati" koja klijentima omogućava plaćanja kod trgovaca korištenjem samo pametnih telefona.

Banka je tokom 2018. također proširila svoju mrežu i sada broji 99 poslovnica.

"Renomirani svjetski magazini Global Finance, EMEA Finance te Euromoney, prepoznali su ispravnost strategije Raiffeisen banke dodjelivši joj u 2018. godini nagradu za najbolju banku u BiH. Također, Global Finance magazin je Raiffeisenu dodijelio priznanje za 'Najbolju digitalnu banku u BiH'", dodao je Dobnigg.

Poslujući u skladu s Raiffeisen strategijom održivosti, kako je rekao, nastoje kroz finansijsku podršku i volonterske aktivnosti biti uključeni "građanin" u zajednici u kojoj posluju.

Tokom ove godine podržali su više od 100 projekata čiji je cilj pomoći djeci i osobama s posebnimn potrebama.

Pored toga, više od 70 zaposlenika svojim volonterskim aktivnostima dalo je doprinos udruženjima s kojima Banka ima dugogodišnju uspješnu saradnju

Kako je rečeno, i u predstojećem periodu Raiffeisen banka će aktivno raditi na unapređenju svoje ponude u dijelu inovativnih usluga, kao i na podizanju kvalitete usluga.

Raiffeisen banka BiH osnovana je 1992. godine i jedna je od vodećih banaka u državi.

Sa više od 1.300 zaposlenika, putem 99 poslovnica, pruža usluge za oko 430.000 klijenata.

NEMA KOMENTARA